HomeMachinesAandrijven en besturenROBA-twinstop 'dubbel' liftrem bij Groneman

ROBA-twinstop ‘dubbel’ liftrem bij Groneman

groneman-roba-twinstop

De beveiliging van ongewenst dalen of neerstorten van liftinstallaties, met name daar waar er mensen bij betrokken zijn, blijft een constant punt van aandacht in zowel theaterbouw, liftindustrie als machinebouw. MAYR stelt haar nieuwe, zeer compacte Nummer 1 in liftremmen voor; de ROBA-twinstop®. In Nederland op de markt gebracht door Groneman B.V. in Hengelo.

groneman-logoDe ROBA-twinstop® veiligheidsrem bestaat uit 2 onafhankelijke remschijven (EN81) in een compact remblok. In vergelijking met remsystemen met achter elkaar geplaatste remmen heeft de deze dan ook een zeer korte bouwlengte. Zelfs de aanbouw van een compacte encoder verandert de lengte niet omdat deze in de centrale boring plaatsvindt. De ROBA-twinstop is verkrijgbaar in 4 bouwgroottes, met een nominaal remmoment vanaf 2 x 150 Nm tot 2 x 410 Nm

Veiligheid

De redundante elektromagnetische veiligheidsrem ROBA-twinstop®  functioneert ook in rust. Na het uitschakelen, bij stroomuitval of noodstop zorgt deze voor een veilig vasthouden van de last in elke gewenste positie.

Bij bijvoorbeeld toepassing in personenvervoer, kan de ROBA-twinstop® indien gewenst uitgevoerd worden met luchtbewaking per remschijf waarmee de functiebewaking van beide remmen gewaarborgd is.

Eenvoudige montage

De compacte uitvoering zorgt voor eenvoudige montage en onderhoud. De luchtspleet is vooraf ingesteld en hoeft niet bijgesteld te worden. Hierdoor zijn functiestoringen door bedienings- of instelfouten al constructief uitgesloten.

De ROBA-twinstop®  is bovendien nagenoeg onderhoudsvrij. De onderhoudstaken beperken zich tot de controle van de frictieschrijven. Deze frictieschijven zijn uitermate slijtvast en bereiken een zeer hoge levensduur.

Tot slot maar zeker niet onbelangrijk; de ROBA-twinstop®  schakelt door het gepatenteerde MAYR-geluidsdempingssysteem zeer geluidsarm.

Voor meer informatie:
Groneman B.V.
T (074) 255 11 40
www.groneman.nl
aandrijftechniek@groneman.nl