Home Machines Aandrijven en besturen ROBA-DS askoppeling: koploper voor radiale inbouw bij Groneman

ROBA-DS askoppeling: koploper voor radiale inbouw bij Groneman

groneman-roba-ds

De wereldwijd gepatenteerde MAYR ROBA-DS draaistijve askoppeling brengt het draaimoment over en vereffent axiale, hoek- en radiale verschillen tussen assen. Voor vele rechtstreeks aangedreven servo-assen is het de ideale koppeling. Speciaal voor radiale inbouw is de uitvoering met deelbare naven onze bestverkochte ROBA D koppeling.  Mayr producten worden in Nederland op de markt gebracht door Groneman B.V. in Hengelo.

groneman-logoROBA-DS Lamellenkoppelingen gelden als robuust en betrouwbaar. Ze zijn vooral geschikt voor toepassingen onder extreme omgevings-omstandigheden. Bij toepassing van een passende bouwgrootte en correct onderhoud is de levensduur welhaast onbegrensd.

De ROBA-DS met  deelbare naaf wordt standaard geleverd met een tussenhuls in de door u gewenste lengte. Tevens kunt u in specifieke gevallen kiezen voor een CFK (koolfaser versterkt kunststof) tussenhuls.  De CFK versie laat ook bij grote lengtes hoge toerentallen toe en is bovendien tot 80% lichter dan de stalen versie.
Een ander voordeel van het kunststof is de corrosiebestendigheid.

De inzetbaarheid van de spelingsvrije ROBA-DS is groot, denk bijvoorbeeld aan toepassingen in de algemene machinebouw, verpakkings- en drukmachines, de voedingsmiddelenindustrie, offshore en proefstanden. 

Bij de ontwikkeling van deze koppeling is het onze leverancier MAYR gelukt de vermogensdichtheid ten opzichte van vele andere gebruikelijke koppelingen duidelijk te verhogen. De materiaalbesparing is aanzienlijk en bedraagt, afhankelijk van de grootte, 40 tot 70 procent.

Voor uitgebreide informatie:
Groneman B.V.
T (074) 255 11 40
www.groneman.nl
aandrijftechniek@groneman.nl