HomeNieuwsBedrijven en personenRob Verhagen neemt voorzittershamer over bij NRK Verpakkingen

Rob Verhagen neemt voorzittershamer over bij NRK Verpakkingen

Op een goed bezochte ledenvergadering van NRK Verpakkingen, de branchevereniging van de Nederlandse kunststof verpakkingsindustrie, heeft na 12 jaar Joan Hanegraaf, CEO van de Oerlemans Packaging Group, de voorzittershamer neergelegd en afscheid genomen als bestuurslid. Hanegraaf werd uitdrukkelijk bedankt voor zijn visie op ketensamenwerking en zijn daadkracht bij de verduurzaming van de sector. Bij zijn afscheid gaf hij nog als goede raad mee: “de verdere verduurzaming van de kunststof keten kan alleen via samenwerking bereikt worden.”

Rob Verhagen, director sustainability bij de Oerlemans Packaging Group, neemt met veel enthousiasme de voorzittershamer over. Ondanks de bereikte resultaten, zijn er nog voldoende uitdagingen. Hij pakt deze nadrukkelijk op, waarbij hij ook uitziet naar de samenwerking met de directeur van NRK Verpakkingen, Roger Loop.

Aangestuurd door de leden en het bestuur, zullen beiden zullen zich in goede afstemming inzetten voor het verder circulair maken van de kunststof verpakkingsketen. Zij worden daarbij gesteund door de inzichten uit de recente rapporten van zowel CE Delft als Systemiq, welke aangeven dat uitdagingen als de CO2-reductie en het circulair maken van de samenleving nauw met elkaar samenhangen. De inzet van kunststoffen speelt hierbij een wezenlijke rol, en de innovatiekracht van de meer dan 120 lid bedrijven van NRK Verpakkingen helpen de transitie te versnellen.

www.nrkverpakkingen.nl