Home Machines Niet-primair verpakken Riverside Natural Foods groeit en kiest voor oplossing van Schubert

Riverside Natural Foods groeit en kiest voor oplossing van Schubert

Het Canadese bedrijf Riverside Natural Foods produceert mini-granola en repen onder het merk MadeGood. Hiervoor worden ingrediënten uit de biologische landbouw gebruikt, waarmee consumenten een gezonde energieboost krijgen tussen de maaltijden door. Als resultaat van het toegenomen succes, heeft het bedrijf besloten om haar eindverpakkingsproces te automatiseren. Riverside koos voor een TLM-systeem van Schubert en was onder de indruk van de hoge flexibiliteit en schaalbaarheid met betrekking tot toekomstige verpakkingstaken. De nabijheid van het Canadese team van Schubert Noord-Amerika, dat uitgebreide service garandeert, was ook een doorslaggevende factor voor Riverside.

Riverside Natural Foods opende haar deuren in 2013 in Vaughan (Ontario) in Canada, als  innovatieve start-up dat een verscheidenheid aan snackproducten produceert. Alle Riverside-producten zijn vrij van de meest voorkomende allergenen en volledig gemaakt van biologisch geteelde ingrediënten. Het bedrijf verkoopt momenteel hapklare mini-granola en repen in meer dan 8.000 winkels in Canada en de Verenigde Staten. Tot voor kort verpakte Riverside haar snacks semi-handmatig. De enorme groei van het bedrijf vroeg om een investering in een volledig geautomatiseerde oplossing. Sinds maart 2018 vertrouwt het bedrijf op de verpakkingstechnologie van Schubert voor de uiteindelijke verpakking van haar producten.

Naast de technische aspecten was de Canadese klant onmiddellijk onder de indruk van het compacte ontwerp en de snelle formaatwijzigingen. Een belangrijke factor voor de keuze van Riverside voor Schubert als partner was de geografische nabijheid en het persoonlijke contact van de leverancier. Het Canadese kantoor van Schubert Packaging Automation is slechts een half uur verwijderd van Riverside's productielocatie in Vaughan. Met haar lokale servicemonteurs en een uitgebreid dienstenpakket kan Schubert zorgen voor een betrouwbare productie voor al haar klanten in Noord-Amerika.

Riverside koos voor een TLM-pickerlijn van Schubert met vijf submachines voor de eindverpakking voor de mini-granola van haar merk MadeGood. De TLM-machine was bedoeld voor de uiteindelijke verpakking van flow-wrapped mini-granola met verpakkingen van verschillende smaken in verschillende kartonformaten en in speciale zakformaten. Op basis van klantspecificaties heeft Schubert verschillende verpakkingsgroottes ontwikkeld die in nauwe samenwerking met Riverside werden gecreëerd op het gebied van verpakkingsontwerp en ideale machinebediening.

Riverside produceert haar hapklare mini-granola in vijf verschillende smaken: chocolate chip, mixed berries, apple cinnamon, chocolate banana en strawberry. Momenteel worden de snacks verpakt in dozen van 4, 5 en 28 verpakkingen, elk met één smaak. Vijf identieke pick-and-place robots plaatsen tot 400 zakken per minuut in dozen op de productielocatie van Riverside.

Bovendien kunnen verschillende smaken intelligent worden gegroepeerd met behulp van de Transmodul-transportrobot van Schubert en het gebruik van een beeldherkenningssysteem, zodat de mini-granola automatisch kunnen worden verpakt op de TLM-machine of, optioneel, handmatig worden ingepakt in grote zakken van elk 20 producten. De producten worden gevoed door drie identieke verticale TNA flow-wrappingmachines met een capaciteit van maximaal 150 zakken per minuut.

Voor het verpakken in dozen worden de producten van één smaak met maximaal drie van de continu lopende transportbanden van het systeem aangevoerd. Tegelijkertijd worden de verschillende kartonnen automatisch uit het magazijn gehaald en vervolgens door een F2-robot opgesteld en aan elkaar gelijmd. De Transmoduls transporteren de dozen naar het volgende station, waar vijf F4 pick-and-place robots ze vullen met de producten.

Twee scanners detecteren de oriëntatie en positie van de flowpacks over een breedte van 600 mm. Deze informatie wordt doorgegeven aan de F4 pick-and-place robots voor de juiste ophaling en plaatsing van de flowpacks in de dozen. De gevulde dozen worden vervolgens overgebracht door een eerste F2-robot naar een vacuümtransporteur en daar door een tweede F2-robot in één stap gesloten en op de uitlaattransporteur geplaatst.

Voor de verpakking met speciale formaten van de flowpacks in grotere zakjes, herkent de scanner ook de smaak op basis van de productkleur. Dit maakt de intelligente voorgroepering van mini-granola met verschillende smaken mogelijk, die ongesorteerd worden aangeboden. De flowpacks zijn vooraf gegroepeerd in groepen van vier – elk met twee smaken – op de Transmoduls en overgebracht naar de uitvoerband door middel van een F2-robot voor verdere verwerking door Riverside.

De kleurherkenningsfunctie voor het vooraf groeperen van verschillende smaken maakte oorspronkelijk geen deel uit van de machinevolgorde. Maar Schubert was in staat om dit later op locatie te integreren op tijd om het systeem in gebruik te nemen.

De modulaire TLM-technologie van de machines van Schubert biedt schaalbaarheid op hoog niveau en flexibiliteit, zodat de groei van Riverside nu ongehinderd kan doorgaan. Uitbreiding van het assortiment kan snel worden geïmplementeerd via aanvullende modules of robotgereedschappen.

“Onze ruimtebesparende systemen, die flexibel kunnen worden uitgebreid naarmate de productie toeneemt of naarmate de formaten en productcombinaties variëren, zorgen voor maximale flexibiliteit en efficiëntie. Hierdoor kunnen onze klanten snel reageren op veranderende eisen zonder dat ze hoeven te investeren in een nieuwe lijn”, legt Giorgio Calorio, Sales Representative bij Schubert Packaging Automation in Canada, uit.

“We hebben gekozen voor Schubert vanwege de superieure engineering, efficiëntie en flexibiliteit die het bedrijf te bieden heeft. Lokale ondersteuning en service was ook een belangrijke beslissingsfactor. We zijn optimistisch dat deze oplossing onze groei verder zal stimuleren”, zegt Nima Fotovat, President van Riverside Natural Foods.

www.schubert-group.com