HomeNieuwsRFA toont robotpalletiser van Kawasaki op Empack

RFA toont robotpalletiser van Kawasaki op Empack

rfa

RFA toont op de beurs Empack in Brussel op stand 1285 uiterst flexibele Kawasaki Robotpalletisers voor dozen, kratten, display-dozen, wrap-around dozen en trays. RFA is sinds 1992 de distributeur van Kawasaki robots in de Benelux en levert complete sleutelklare robotinstallaties voor palletiseren en case-packen RFA heeft honderden robotpalletisers geleverd voor het palletiseren in de food- en nonfood industrie.

Door de jarenlange ervaring en door intensieve samenwerking met ervaren gebruikersheeft RFA een zeer succesvol concept Robotpalletiser ontwikkeld, waarbij flexibiliteit, bedieningsgemak en een gunstige prijs voorop staan.

De unieke door RFA ontwikkelde mechanische robotgrijper is geschikt voor dozen, kratten, trays met losse verpakkingen, open dozen, wrap-around dozen, dozen met losse deksels en display dozen. Deze grijper draagt de verpakkingen aan de onderzijde, klemt aan de bovenste ribbe en drukt aan op de bovenzijde. Op deze manier is de fixatie van de doos of tray optimaal, zonder dat er grote krachten worden uitgevoerd op de verpakking. De robot kan met deze multifunctionele grijper ook tussenvellen en lege pallets pakken. De robot pakt dan een lege pallet van een stapel en plaatst deze op de stapelpositie. Op deze wijze worden palletdispensers uitgespaard.

Video’s van de Kawasaki FD050N Robotpalletiser met mechanische grijper zijn te zien op www.youtube.com/watch?v=pPSKvdl4kQs