Home Machines Aandrijven en besturen RFA toont Kawasaki Robotpalletiser op Transport & Logistiek van Easyfairs

RFA toont Kawasaki Robotpalletiser op Transport & Logistiek van Easyfairs

kawasaki-logoRFA toont op de komende Empack in Den Bosch, die weer samenvalt met Transport & Logistiek van Easyfairs, de nieuwe Kawasaki RD080N robotpalletiser. De robot heeft een hanteringcapaciteit van 80 kg en een herhalingsnauwkeurigheid van ± 0,07 mm. Met deze snelle en robuuste robot kunnen pallets tot 2.600 mm. hoog beladen worden.

De mechanische Kawasaki robotgrijper is geschikt voor kratten, trays met losse verpakkingen, open dozen, wrap-around dozen, dozen met losse deksels en displaydozen, zo meldt de website Logistiek.nl. Deze grijper draagt de verpakkingen aan de onderzijde, klemt aan de bovenste rand en drukt aan op de bovenzijde. Op deze manier is de fixatie van de doos of tray optimaal, zonder dat er grote krachten worden uitgevoerd op de verpakking.
 
De robot kan met deze multifunctionele grijper ook tussenvellen en lege pallets pakken. De robot pakt dan een lege pallet van een stapel en plaatst deze op de stapelpositie. Op deze wijze worden palletdispensers uitgespaard. Door het gunstige werkbereik van de Kawasaki RD080N kunnen de pallets vlakbij de robot staan, waardoor extra vloeroppervlak wordt bespaard.
 
De robot wordt bestuurd door de nieuwe E-controller van Kawasaki. Deze besturing biedt de mogelijkheid om meerdere ethernet en USB aansluitingen te gebruiken. De operator heeft een duidelijk overzicht met het TFT kleuren touch-screen. RFA Rijlaarsdam Factory Automation (RFA) is sinds 1992 de distributeur van Kawasaki robots in de Benelux en levert complete sleutelklare robotinstallaties voor palletiseren en case-packen.

Video's van de Kawasaki Robotpalletisers met mechanische grijper voor palletiseren zijn te zien op YouTube:

Kijk voor meer informatie op www.rijlaarsdam.eu.

Transport & Logistiek (te samen met Empack Den Bosch 2011) – Stand U1017

Bron: Logistiek.nl