HomeNieuwsBedrijven en personenReZorce Circular Packaging krijgt award bij UK Packaging Awards 2021

ReZorce Circular Packaging krijgt award bij UK Packaging Awards 2021

Tijdens de prestigieuze UK Packaging Awards 2021 op vrijdag 12 november sleepte Zotefoams de Best New Concept Award in de wacht voor ReZorce Circular Packaging, een circulaire barrièreverpakking van monomateriaal.

Een panel van experts uit de sector, bestaande uit retailers, merkeigenaren en organisaties uit de bedrijfstak, had de keuze uit 12 projecten in deze categorie, waarvan twee projecten waren aangewezen als Highly Recommended. De uiteindelijke winnaar was Rezorce, dat werd gepresenteerd als een alternatief voor composietmaterialen voor drankverpakkingen.

Deze award wordt toegekend aan een nieuwe uitvinding die nog niet op de markt is en die in technologisch opzicht een grote stap voorwaarts vertegenwoordigt door het gebruik van nieuwe materialen en/of innovatieve verpakkingsprototypes en die is ontworpen en ontwikkeld door een bedrijf uit het Verenigd Koninkrijk.

Ceremoniemeester Alan Dedicoat zei tijdens de uitreiking dat “de juryleden verheugd waren te zien dat monomaterialen worden ontwikkeld en vonden dat de verpakking recycling stimuleert en het makkelijker maakt voor de consument om dat te doen.” De juryleden voegden hieraan toe dat ReZorce “een toekomst voor drankverpakkingkarton is die de alternatieven van de grote spelers het vuur na aan de schenen legt. Dit maakt het gemakkelijk voor de consument om gerecyclede materialen weg te gooien en te gebruiken. Het is prachtig om te zien dat monomaterialen worden ontwikkeld! Een zeer spannend project met fantastische resultaten.”

ReZorce Circular Packaging voldoet aan de industrienormen voor voedselveiligheid en barrière-eigenschappen of overtreft deze zelfs. Zotefoams brengt binnenkort ReZorce-drankverpakkingen op de markt brengen, gemaakt van ReZorce HDPE-sheet. Dankzij de gelaagde opbouw van het materiaal kunnen in de kernlagen gerecyclede polymeren (momenteel tot 70%) worden opgenomen. ReZorce biedt een circulaire oplossing doordat het na gebruik uit het huishoudelijk afval kan worden teruggewonnen en volledig recyclebaar is. Dit in tegenstelling tot bestaande composietmaterialen die alleen maar kunnen worden gedowncycled.

Neil Court-Johnston, VP Strategy EMEA bij Zotefoams, zegt: “Ik was erg blij om de Best New Concept Award in ontvangst te mogen nemen namens Zotefoams en onze ReZorce Circular Packaging-technologie. Dit is een enorme prestatie waarop wij erg trots zijn. Onze dank gaat uit naar Packaging News voor dit fantastische evenement, naar de categorie-sponsor Heidelberg en naar onze collega's en partners in de sector, die samen met ons aanwezig waren om de award te vieren. De komende maanden worden heel spannend voor ReZorce, met diverse proefprojecten van klanten. Het is daarom geweldig dat wij op deze manier erkenning voor ons werk krijgen van de UK Packaging Awards.”

David Stirling, Group CEO bij Zotefoams zegt: “Ik ben zeer verheugd dat ReZorce Circular Packaging deze erkenning krijgt. Wanneer technologie verschil kan maken, biedt dat veel inspiratie. Als we het ReZorce-concept in realiteit kunnen omzetten, heeft dat een enorm potentieel om een groot probleem te verhelpen door reductie van de hoeveelheid afval en de CO2-voetafdruk van barrièreverpakkingen. 2021 was een fantastisch jaar voor ReZorce. Deze erkenning volgt zeer kort op ons succes met de toekenning van de award van de BPF en Horners Bottlemaker en een Green Apple Environmental Award, naast diverse nominaties voor awards op gebied van innovatie, recycling en milieubescherming. We zijn erg blij dat de gehele sector, van polymeerproducenten tot recyclingbedrijven deze baanbrekende technologie ondersteunt nu de marktintroductie voor de deur staat.”

www.rezorce.info