HomeDossiersDuurzaamheidRethink Awards zetten duurzame bedrijven in de spotlights

Rethink Awards zetten duurzame bedrijven in de spotlights

Met de Rethink Awards geven de NRK en Plastics Europe elke twee jaar het podium aan bedrijven die werken aan duurzaam en circulair rubber en kunststof. Het is is een gezamenlijk initiatief van de kunststofproducerende en kunststofverwerkende industrie, waar ook de rubber- en composietindustrie en de recyclers onder vallen.

Met Rethink zet de industrie zich actief in als belangrijke stakeholder binnen de Nederlandse samenleving. De bedrijven maken bijzondere en waardevolle producten en zien het als hun taak om dat zo duurzaam en efficiënt mogelijk te doen.

De uitreiking vond plaats tijdens de Kunststoffenbeurs in de Brabanthallen in 's Hertogenbosch. Een onafhankelijke jury koos drie winnaars uit 25 inzendingen. Voor het eerst sinds de start van de verkiezing in 2018 werden de prijzen uitgereikt tijdens de Kunststoffenbeurs.

De koppeling met de beurs moet leiden tot een nog grotere exposure, legt Jan Willem Wieringa van de Rethink-beleidsgroep uit. “Door die geweldige tentoonstelling van circulaire producten met de uitreiking van de awards te combineren hebben we meteen een groot deel van onze doelgroep te pakken.”

Lees verder