HomeNieuwsVerpakkingenReputatie van blikverpakking verandert van duur naar duurzaam

Reputatie van blikverpakking verandert van duur naar duurzaam

Er zijn vele verschillende manieren waarop je jouw verpakkingen duurzamer kunt maken. Maar heb je ook al eens het produceren van blikverpakkingen overwogen? Blik kan oneindig gerecycled worden zonder in waarde te verminderen en hierdoor is het een zeer circulair materiaal.

The Box is gespecialiseerd in het ontwerpen van dit soort blikken verpakkingen. De verpakkingen worden op maat gemaakt en zijn ook in kleine oplages beschikbaar, wat ze toegankelijk maakt voor ieder bedrijf. De ontwerpmogelijkheden lijken wel eindeloos – met mooie heldere kleuren, glanzende lagen en de verwerking van reliëf, is een blikken verpakking een echte aandachtstrekker in het winkelschap. Dit jaar werd The Box zelfs genomineerd voor een NL Packaging Award in de categorie Promotionele Verpakkingen, met hun ontwerp voor de band Parkway Drive.

Zoals eerder werd genoemd is blik een zeer circulaire verpakkingsoptie. Maar hoe werkt de recycling hiervan? Bij veel gemeentes wordt blik ingeleverd en opgehaald met het plastic afval en drankkarton, waarna het er uit gescheiden wordt. Bij de gemeentes waar dit niet het geval is, komt het terecht in de restafvalstroom. Doordat het niet brandbaar is, blijft het over na de verbranding van de rest van het afval en kan het er gemakkelijk uitgefilterd worden.

Door over te stappen naar blik is er minder plastic nodig in de verpakkingswereld. Daarnaast zijn er minder nieuwe grondstoffen nodig omdat blik goed te recyclen is. Hoewel blikverpakking nog steeds niet de goedkoopste optie is, is het op den duur toch voordeliger dankzij deze duurzaamheid. Volgens Tony Veer, directeur van The Box, gaat de reputatie van blik, dankzij deze eigenschappen en de verbeterde toegankelijkheid van het materiaal, van ‘duur' naar ‘duurzaam'.

www.thebox-blikken.nl