HomeDossiersDesignRemmert Dekker presenteert nieuwe plasticvrije topsealverpakking

Remmert Dekker presenteert nieuwe plasticvrije topsealverpakking

Met trots presenteert Remmert Dekker de nieuwste verpakkingsinnovatie: de plasticvrije topsealverpakking Seal Me. “We hebben deze al eerder gepresenteerd als innovatieve ontwikkeling. Na verdere ontwikkelingen en de laatste testen is door ons een nieuwe machine ontwikkeld en kunnen we nu officieel bevestigen dat onze Top-Seal oplossing klaar is voor actie”, aldus Remmert Dekker.

Vanuit de behoefte om te innoveren in kartonnen verpakkingsoplossingen, heeft Remmert Dekker de uitdaging opgepakt om de duurzame groente- en fruitbakjes die het reeds maakt nog duurzamer te maken met een plasticvrije topsealtechniek. Waar voorheen dekartonnen bakjes met een flow-wrap werden afgesloten, is het nu mogelijk om deze met een milieuvriendelijke composteerbare transparante folie dicht te sealen. “Hiervoor hebben wij onze standaardtray helemaal opnieuw moeten ontwerpen en ook een nieuwe machine laten ontwikkelen. Hierdoor zijn wij in staat om vanaf 2018 tapse trayverpakkingen te leveren met een sealbare omgeslagen rand. Revolutionair want een dergelijke oplossing bestond tot op heden nog niet. De nieuwe manier om karton te topsealen hebben wij uiteraard gepatenteerd en is dus exclusief bij ons verkrijgbaar. Wie de overstap maakt naar de Seal Me topsealverpakking zal direct profiteren van de vele voordelen en mogelijkheden.”

Remmert Dekker heeft zelf al wat suggesties voor de Seal Me tray. “Wat dacht je van groenten en fruit, zoals druivenbakjes, aardbeiendoosjes of tomatenverpakkingen? De overstap van plastic bakjes naar kartonnen trays is de afgelopen jaren al ingezet. Vanaf nu is er dus ook een volgende stap mogelijk met een oplossing om zonder plastic flowwrap te verpakken. Geen geknisper meer, maar een superstrak topsealvenster met een flinke besparing op foliemateriaal. Bijkomend voordeel is dat de folie die wij gebruiken plasticvrij, milieuvriendelijk en ook nog eens volledig composteerbaar is. Klaar voor de toekomst die duurzaam is. Daar geloven wij in en hier werken wij elke dag hard voor in ons duurzame bedrijf.”

Naast groenten en fruit, is men bij Remmert Dekker op dit moment al de Seal Me trays in nieuwe formaten aan het doorontwikkelen voor verse kruiden- en aspergeverpakkingen. Daarnaast ziet men ook mogelijkheden voor dagverse maaltijden, cateringoplossingen, snoep- en zoetwarenverpakkingen en vlees- en visbakjes. “Wij zijn natuurlijk benieuwd naar de reacties uit de markt, dus weet jij nog een toepassing of een product voor onze ‘Seal Me’ top-seal verpakking aarzel dan niet om het ons te laten weten. De Seal Me topseal is per direct te bestellen.”

Kijk voor meer informatie op www.remmertdekker.nl.