HomeNieuwsVerpakkingenRemmert Dekker Packaging heeft nieuwe topsealmachine in huis

Remmert Dekker Packaging heeft nieuwe topsealmachine in huis

Sinds deze maand heeft Remmert Dekker Packaging een gloednieuwe H&S topseal verpakkingsmachine in huis. Hiermee kunnen op hoge snelheid sealbare conische bakjes van karton worden geproduceerd in diverse maten en uitvoeringen.

De innovatieve topsealmachine is door de Duitse machinebouwer Heiber & Schröder ontwikkeld en gemaakt. Remmert Dekker Packaging behoort tot de eerste vijf afnemers van de machine en heeft daarmee de primeur in Nederland en België.

De nieuwe topsealmachine biedt een breed scala aan mogelijkheden. Naast diverse formaten kan er, door een exclusieve extensie aan de machine, ook gekozen worden tussen een heat-seal of gelijmde verpakking. Hierdoor zijn mono-materiaal verpakkingen van karton zonder laminaat ook mogelijk. Remmert Dekker Packaging: “We vinden het belangrijk om zo duurzaam mogelijke verpakkingen aan te bieden, daarom is de uitbreiding voor bakjes zonder laminaat echt een must.”

De toepassingen zijn eindeloos, maar vooral in fresh-food biedt de topsealverpakking uitkomst. Bij AGF en To-go is de topsealverpakking direct inzetbaar en zorgt daar voor een flinke plasticreductie. Remmert Dekker Packaging: “De topsealverpakkingen van karton zijn in formaatuitvoering en verwerkbaarheid uniform aan de plastic verpakkingen, waardoor zelfs mogelijk dezelfde sealmatrijs kan worden ingezet. Dit scheelt de afnemer tijd en kosten. Hierdoor is omschakelen of afwisselen goed mogelijk.”

De eerste orders voor champignonverpakkingen worden nu gemaakt. Hierna volgen nog bakjes voor zachtfruit en tomaten. De combinatie van bedrukt karton en de voordelen van sealen zorgen voor een exclusieve uitstraling in het schap en bieden gebruiksgemak aan de consument en spelen in op de behoefte van meer natuurlijke (fibre-based) verpakkingsmaterialen in plaats van plastic. Geïnteresseerden kunnen direct contact opnemen om de mogelijkheden te bespreken.

www.remmertdekker.nl