HomeNieuwsRemmert Dekker ontwikkelt nieuwe verpakking voor maaltijdpakket

Remmert Dekker ontwikkelt nieuwe verpakking voor maaltijdpakket

Remmert Dekker Packaging heeft een nieuwe eenpersoons maaltijdverpakking ontwikkeld. ‘Cook Delicious' is speciaal voor ouderen en eenpersoonshuishoudens. Een belangrijke en groeiende markt waarbij zelf koken kan zorgen voor een gezondere levensstijl.

Door de verpakking op te delen in bakjes met duidelijke instructies ontstaat een stappenplan van eenvoudige handelingen om makkelijk en snel een gezonde maaltijd te bereiden. Na gebruik kan de verpakking gebruikt worden om het snijafval makkelijk op te vangen.

De ‘Cook Delicious' is op eigen initiatief door Remmert Dekker ontwikkeld. Doordat de meeste maaltijdpakketten zich richten op meerpersoonshuishoudens, is de nieuwe maaltijdverpakking bijzonder geschikt voor studenten, ouderen en alleenstaanden. De verpakking is door de doelgroep getest en uiterst handig bevonden. Testers gaven aan dat kookgemak doorslaggevend is. Senioren gaven aan moeite te hebben met kleine lettertjes op de recepten, hier is dan ook goed rekening mee gehouden.

De verpakking is van karton met een duurzaam hernieuwbaar PLA melkzuur venster. In geval van bedrukking aan de binnenzijde wordt er gewerkt met een barrièrelak om voedselveiligheid te waarborgen. De doos is recyclebaar en de bakjes met het snijafval composteerbaar.

Tijdens de beurs HortiContact in Gorinchem op 19, 20 en 21 februari zal Remmert Dekker Packaging de ‘Cook Delicious' presenteren en demonstreren.

www.remmertdekker.nl