HomeNieuwsVerpakkingenRemmert Dekker brengt vochtbestendige en plasticvrije punnets op de markt

Remmert Dekker brengt vochtbestendige en plasticvrije punnets op de markt

Remmert Dekker Packaging is na een intensief ontwikkeltraject in samenwerking met haar klant Nature’s Pride erin geslaagd om een kartonnen aardbeienpunnet op de markt te brengen, waarbij de vochtbestendigheid van plasticlaminaat is vervangen door een watergedragen lak. Een grote stap voorwaarts in het streven naar duurzame verpakkingen. Nature’s Pride heeft hiermee de primeur in Nederland en daarbuiten.

Remmert Dekker Packaging: “Voorheen waren wij genoodzaakt om tweezijdigbedrukt karton te voorzien van plasticlaminaat als functionele vochtbarrière. Dit leidt echter tot een samengesteld verpakkingsmateriaal, wat gescheiden gerecycled moet worden. Met de nieuwe innovatieve waterafstotende lak kan de consument de verpakking na gebruik bij het oud-papier meegeven. Duurzaam en toekomstbestendig. Onze klant Nature’s Pride is een belangrijke partner geweest in dit project. Nature’s Pride hanteert ambitieuze doelstellingen op het gebied van duurzaamheid, wat aansluit op de missie van Remmert Dekker Packaging.”

Remmert Dekker Packaging benadrukt de noviteit van de oplossing. “Wij hebben exclusiviteitsafspraken met onze leveranciers. De lak is uitgebreid getest en voldoet aan alle voedselveiligheidseisen. De nieuwe lak is breder toepasbaar dan alleen voor aardbeien, denk aan ander zachtfruit en groenten die vochtbestendige verpakking nodig hebben. Het verkoopteam van Remmert Dekker Packaging staat voor u klaar om u daarbij te adviseren.”

www.remmertdekker.nl