HomeAanbodNiet-primair verpakkenReisopack zorgt voor hoge stabiliteit en minimaal gebruik van plastic

Reisopack zorgt voor hoge stabiliteit en minimaal gebruik van plastic

De wereld vraagt steeds vaker naar duurzame verpakkingsoplossingen. Veelal worden producten voor transport met plastic gewikkeld, terwijl het product vaak al is verpakt in dozen. De lading wordt dus 2 keer verpakt. Dit kost veel verpakkingsmateriaal en gaat daarmee gepaard met hogere kosten en een hogere ecologische afdruk. Reisopack Nederland kiest daarom voor omsnoeren.

Volgens Wouter Steenks van Reisopack Nederland is omsnoeren in plaats van wikkelen met plastic folie dé manier om goederen op een veilige manier intern of extern te transporteren. Hiervoor is het enige dat je nodig hebt een pallet om de goederen op te stapelen. Deze pallet kan horizontaal of verticaal worden omsnoerd met één of meerdere omsnoeringsbanden. Bij horizontaal omsnoeren worden de goederen met of zonder hoeklatten gebonden. Bij verticaal omsnoeren worden de goederen aan de pallet gebonden. Omsnoeren zorgt voor een hoge palletstabiliteit, met een minimaal gebruik van verpakkingsmateriaal.

Het omsnoeringsband is van polyester (PET) of polypropyleen (PP). Als er hoeklatten worden gebruikt dan zijn deze van karton. Deze materialen zijn eenvoudig te recyclen. De hoeklatten kunnen in de papiercontainer. Het omsnoeringsband kan worden versnipperd zodat het als plastic kan worden gerecycled. Door het band te versnipperen heb je geen last van lange stukken lint die veel ruimte in beslag nemen in de container.

Reisopack Nederland levert semiautomatische of volautomatische omsnoeringsmachines van Europese kwaliteit. Deze omsnoeringsmachines zijn te gebruiken in een stand-alone opstelling of makkelijk te integreren in bestaande automatiseringslijnen. Daarnaast is de bandspanning en het aantal linten eenvoudig in te stellen, dus de machine is aan te passen aan de wensen van de klant en kan elk soort product op maat worden omsnoerd.

www.reisopack.nl