HomeMachinesNiet-primair verpakkenReisopack zorgt voor palletstabiliteit met minder verpakkingsmateriaal

Reisopack zorgt voor palletstabiliteit met minder verpakkingsmateriaal

Er is een grote vraag in de wereld naar duurzame verpakkingsoplossingen. Momenteel worden veel producten voor transport in plastic gewikkeld, terwijl het product vaak al is verpakt in ander verpakkingsmateriaal. De lading wordt dus 2 keer verpakt. Dit kost veel materiaal en gaat samen met hogere kosten en een hogere ecologische afdruk. Om deze redenen kiest Reisopack Nederland voor omsnoeren.

Reisopack Nederland levert semiautomatische of volautomatische omsnoeringsmachines van Spaanse kwaliteit. Dit betekent dat de machines vakkundig zijn gebouwd en erg betrouwbaar zijn. Deze omsnoeringsmachines kunnen worden gebruikt in een stand-alone opstelling of zijn makkelijk te integreren in bestaande automatiseringslijnen. Verder is de bandspanning en het aantal banden eenvoudig in te stellen. De machine is dus aan te passen aan de wensen van de klant en zo kan elk soort product op maat worden omsnoerd.

Volgens Wouter Steenks van Reisopack Nederland is omsnoeren in plaats van wikkelen met plastic folie dé manier om goederen intern of extern op een veilige manier te transporteren. Hiervoor is de enige vereiste een pallet om goederen op te stapelen. De pallet kan horizontaal of verticaal worden gebonden met één of meerdere omsnoeringsbanden. Met horizontaal omsnoeren worden de goederen met of zonder hoeklatten gebonden. Met verticaal omsnoeren worden de goederen aan de pallet gebonden. Omsnoeren leidt tot een minimaal gebruik van verpakkingsmateriaal met een hoge palletstabiliteit.

Het omsnoeringsband is van polyester (PET) of polypropyleen (PP). Als er hoeklatten worden gebruikt dan zijn deze van karton. Deze materialen zijn eenvoudig te recyclen, want de hoeklatten kunnen in de papiercontainer. Daarnaast kan het omsnoeringsband worden versnipperd zodat het als plastic kan worden gerecycled. Door het band te versnipperen heb je geen last van omsnoeringslint dat veel ruimte in beslag neemt in de container.

www.reisopack.nl