HomeMachinesNiet-primair verpakkenReisopack verwerkt ook semiautomatische machines in verwerkingslijnen

Reisopack verwerkt ook semiautomatische machines in verwerkingslijnen

In verwerkingslijnen wordt bij het omsnoeren van pallets vaak gebruik gemaakt van volautomatische machines. Echter zijn er verwerkingslijnen waarin een klein aantal pallets worden verwerkt en de investering van een volautomatische omsnoeringsmachine te groot is. In dat geval is het een optie om te kiezen voor een semiautomatische omsnoeringsmachine.

Deze semiautomatische omsnoeringsmachine bestaat uit een paal met schuifslede die in de verwerkingslijn kan worden verwerkt. De bindkop zit op de paal bevestigd en kan zo in hoogte worden versteld. De paal zit vast op een schuifslede. Een schuifslede is een onderdeel dat vast op de grond wordt geplaatst. De paal is op deze slede gemakkelijk naar voren en achter te verplaatsen. Hierdoor kan de bindkop op de juiste afstand van de pallet worden geplaatst. De pallet kan op een transportband voorbijkomen of de pallet kan naast de paal worden geplaatst met een vorkheftruck of pompwagen. Op de grond kunnen ook nog hoekprofielen worden gezet als de pallet met een vorkheftruck of pompwagen wordt neergezet. Door deze hoekprofielen kan de pallet altijd netjes op dezelfde plek worden geplaatst.

Standaard wordt gebruik gemaakt van een Reisopack 2800 op paal met schuifslede. De maximale bindhoogte is 240 cm en de minimale bindhoogte is 15 cm. De machine kan op het stopcontact worden aangesloten en werkt op 230 volt. Het is mogelijk om 1 pallet met 4 hoeklatten en 3 bandjes in 55 seconden te omsnoeren en de rol omsnoeringsband zit bovenop de paal bevestigd

Als er wens is om pallets niet op een vaste plek te omsnoeren doordat de pallets niet verplaatst kunnen worden dan is het mogelijk om met een omsnoeringsmachine naar de pallet toe te gaan. In dit geval gaat het om een verrijdbare Reisopack 2830. Deze machine werkt op accu die op is te laden met 230 volt. De Reisopack 2830 heeft verder dezelfde specificaties als de Reisopack 2800.

www.reisopack.nl