HomeNieuwsBedrijven en personenRefresco doet overname en wordt bijna twee keer zo groot

Refresco doet overname en wordt bijna twee keer zo groot

Bottelaar Refresco heeft zijn grootste overname ooit gedaan met de sappen- en frisdrankendivisie van het Amerikaanse Cott, zo staat te lezen in De Telegraaf. Dit maakte het bedrijf gisteren voorbeurs bekend. De krant meldt een overnamebedrag van 1,1 miljard euro. Hiermee wordt Refresco in één klap bijna twee keer zo groot.

Met de overname is Refresco na Coca-Cola en Pepsi nu de derde mondiale inkoper van sinaasappelsap en appelsap. Hans Roelofs, CEO van Refresco, vertelt in een interview aan De Telegraaf: “Ook bij de inkoop van aluminium blikjes zijn we een top 10 speler, net als bij karton met folie en pet-flessen. Naast inkoopvoordelen bij deze grondstoffen, kunnen we onze afnemers, zoals Aldi, Lidl, Ahold, die immers ook in de Verenigde Staten zitten, beter bedienen.”

Refresco wil de overname geheel betalen met vreemd vermogen. Het bedrijf heeft daarvoor al een overeenkomst met zijn banken gesloten, zo meldt FD.nl in een artikel op haar website. De overname van Cott moet nog worden goedgekeurd door de aandeelhouders van Refresco en de verschillende concurrentiewaakhonden. Het bedrijf rekent erop dat de transactie nog dit jaar kan worden afgerond.

Kijk voor meer informatie op www.refresco.nl.

Bron: De Telegraaf & FD.nl