HomeMachinesPrimair verpakkenRefresco Sittard vult miljard blikjes in minder dan een jaar tijd

Refresco Sittard vult miljard blikjes in minder dan een jaar tijd

Voor het eerst zijn bij de vestiging van Refresco in Sittard 1 miljard blikjes gevuld in minder dan een jaar. Een record voor de fabriek die gespecialiseerd is in het bottelen van complexe dranken.

Frank Stawniak, manager van de vestiging, licht toe: “In 2021 hebben we ruim 900 miljoen blikken geproduceerd. Dat we nu twee maanden voor het eind van het jaar over de miljard gaan, zegt veel over de inzet en de ambitie van ons hele team. Door de processen steeds te verbeteren en door efficiënter te werken, hebben we deze mijlpaal nu al bereikt. Ik ben bijzonder trots op het team hier in Sittard!”

Op het 1 miljardste blikje dat eind oktober de fabriek aan de Sittardse Dr. Nolenslaan verliet, staat niet de naam van Refresco. Frank Stawniak: “Wij werken volledig in dienst van onze klanten, stuk voor stuk bekende merken. Namen noemen, doen we niet. Ik kan wél zeggen dat het dranken zijn die complex zijn om te produceren. Het zijn dranken met ingewikkelde recepturen zoals bijvoorbeeld energydranken, mixdranken, of drankjes op basis van koffie.”

Refresco Sittard startte in 1964 onder de naam Dranken Industrie Sittard, afgekort DIS. Toen werden er voornamelijk glazen flessen afgevuld. Nu verwerkt deze vestiging alleen blik en zij levert de kennis, vakmanschap en technologie. Samen met elke klant ontwikkelen ze het productieproces zo, dat elke drank zo goed mogelijk, zo snel mogelijk en met stabiele resultaten geproduceerd wordt.

Frank legt uit: “Klanten stellen hun grondstoffen en recepturen aan ons beschikbaar. In de siroopkamers maken onze operators hiermee de siropen die de basis zijn voor elke drank die hier in blik gaat. In een vulmachine worden de blikken vervolgens gevuld en afgesloten. Dat klinkt misschien eenvoudig, maar onder andere door de snelheid zijn in alle fases van het productieproces nauwkeurigheid en discipline heel belangrijk. Onze medewerkers hebben daar een hele grote rol in.”

Met 500 medewerkers is Sittard de grootste vestiging in de Benelux. Er wordt in vijf ploegen 24/7 gewerkt aan zes productielijnen. En volgend jaar wordt een zevende lijn toegevoegd.

www.refresco.nl