HomeNieuwsReclosable Packaging Europe introduceert innovatieve zakkenmachine

Reclosable Packaging Europe introduceert innovatieve zakkenmachine

reclosable-1

Reclosable Packaging Europe, gespecialiseerd in stazakverpakkingstechniek, is de Europese importeur van de M7000 voorgevormde-zakkenmachine. Deze innovatieve machine is uniek in zijn soort. De machine pakt voorgevormde (kant en klare) zakken uit het magazijn, opent de zakken om ze klaar te houden voor het vullen en sluit ze na het vullen om vervolgens de machine uit te laten glijden. Hij is eenvoudig in de bediening, relatief klein, verrijdbaar en inzetbaar voor vele verschillende soorten voorgevormde (premade) zakken.

Werken met voorgevormde zakken heeft als grote voordeel dat de machine de helft kleiner, storing ongevoeliger en veel goedkoper is. De stap om over te gaan op de aanschaf van een eigen zakkenmachine is hierdoor voor veel producenten een stuk kleiner geworden. Een andere bijkomstigheid is dat bedrukte zakken leverbaar zijn vanaf 15.000 stuks en een levertijd hebben van 3 weken. De insteltijd naar een ander formaat zak neemt 10 minuten en is kinderlijk eenvoudig.

De machine blinkt uit in zijn eenvoud, na 30 minuten oefenen kan iedereen hem foutloos bedienen. De doelgroep bestaat uit de fabrikanten welke nu verpakken in stazakken en of sliderbags oftewel de luxere verpakkingen. Snoepfabrikanten, Notenbranders, koffiebranders, vitaminen producenten, sauzenfabrikanten etc. maar ook buiten de food voor iedere producent die zijn product luxe maar voordelig wil verpakken. De machinesnelheid is 20 zakken per/ min, hij wordt bediend door 1 werknemer welke tevens (vanwege de lage snelheid) de omdoos verpakking kan verzorgen.

Het Canadese concept is in samenwerking met Reclosable Packaging Europe BV aangepast voor de Europese markt. Een 230 Volt en persluchtaansluiting is alles wat je nodig hebt om de machine zijn werk te laten doen. Reclosable Packaging Europe BV installeert, levert service en onderdelen. Bij een verbruik van 500.000 zakken op jaarbasis kost een gevulde zak incl. materiaal, arbeidsloon, rente en afschrijving van de machine tussen de 10 en 14 cent.

Kijk voor meer informatie en video's op www.rpebv.nl

reclosable-2