Een banderol rechtstreeks op voedingsmiddelen banderolleren is ideaal voor producten die verder geen andere verpakkingsmaterialen nodig hebben. Denk aan ambachtelijk bereide broden, cakesoorten of bijvoorbeeld bepaalde (biologische) groentesoorten. Branding by Banding partners Bandall en Max Aarts bieden deze mogelijkheid al langer, maar sinds kort kunnen daar ook banderollen voor worden gebruikt die ook aan de achterzijde zijn bedrukt. Ideaal voor extra informatie over de ambachtelijke werkwijze, recycling, biologische processen, bedrijfshistorie, storytelling of recepten.

Onlangs heeft Speciaaldrukkerij Max Aarts namelijk in een nieuwe 10 kleuren drukpers geïnvesteerd, waarmee de bedrukking op de achterzijde van een banderol wordt ingesloten door middel van een voedselveilige laminaat. De gebruikte low migration inkten kunnen daardoor niet in aanraking met de voedingsmiddelen komen. Bovendien kiezen consumenten steeds vaker bewust voor artikelen met zo min mogelijk verpakkingsmateriaal. Een product met slechts een banderol als informatiedrager, zonder verdere verpakkingsmaterialen past uitstekend in deze duurzaamheidstrend. Een slim vormgegeven banderol verhoogt bovendien de pakkans uit het supermarktschap. Stansen en innovatieve positioneringstechnieken zorgen ervoor dat de marketinginformatie zo optimaal mogelijk tot uitdrukking komt.

Bandall banderolleertechniek biedt diverse opties om het banderolleren met verse producten te optimaliseren. Denkt u daarbij ook aan een optie die ervoor zorgt dat er geen voedselresten in de banderolleerboog kunnen achterblijven. Meer weten? Bezoek Branding by Banding op de IBA in hal B1, stand 485. Of neem contact op via telefoonnummer bel +31(0)85 27 35 840 of per e-mail via info@brandingbybanding.com.

www.brandingbybanding.com