HomeNieuwsBedrijven en personenRATAGS by Varilabel: in lijn met GHS-regulering

RATAGS by Varilabel: in lijn met GHS-regulering

varilabel-ratags-logoAl eerder gaf Borry Vrieling van Varilabel Europe, een speciaaldrukkerij voor etiketten en identificatie oplossingen, aan erg druk te zijn met de nieuwe GHS-regulering. GHS staat voor Global Harmonised System en stelt zich ten doel één wereldwijd systeem te creëren voor het indelen, verpakken en etiketteren van chemische producten. Dat heeft heel veel voordelen voor exporterende bedrijven, maar in de praktijk zijn er een aantal hindernissen te nemen. De oplossing die Varilabel hiervoor heeft gevonden is zo succesvol dat het tijd werd voor een eigen branding. Varilabel gebruikt vanaf deze maand dan ook de naam RATAGS voor deze oplossing.

“RATAGS is een naam die in meerdere talen goed is uit te spreken en in combinatie met het gekozen logo kracht uitstraalt. Kracht die bij het product past”, aldus Borry Vrieling. “RATAGS krullen niet, vlekken niet en hebben een oersterke BS 5609 goedgekeurde hechting.”

Juist de internationale klank van RATAGS geeft ook al de ambitie van Varilabel Europe aan. “Er staat niet voor niets ‘Europe' achter ‘Varilabel'”, zegt Borry Vrieling trots. “Juist over onze landsgrenzen heen zijn we heel succesvol met dit product en daar zien we dan ook enorme groeikansen. De naam RATAGS is dan ook internationaal vastgelegd en op dit moment wordt er hard gewerkt aan een RATAGS website, maar het gaat allemaal zo snel dat we helaas zien dat de markt sneller gaat dan onze marketing. Maar die slag halen we in.”

Wat wel klaar is, benadrukt Borry Vrieling, is een standaard uit voorraad leverbaar pakket RATAGS. “Juist voor de kleine en middelgrote oplagen biedt de RATAGS oplossing zo veel voordelen. Vandaar dat we gemeend hebben, voor het eerst in ons vijftienjarige bestaan, een pakket te ontwikkelen wat we snel uit voorraad en ook in zeer kleine oplagen vanaf één doosje van 150 vel kunnen leveren”, aldus Borry Vrieling.

Natuurlijk is het zo dat Varilabel voor de grotere gebruikers in staat blijft om juist een op maat gesneden label, welk past binnen de workflow van haar klanten, te ontwikkelen. Borry Vrieling: “Daarvoor hebben we drie GHS adviseurs in het veld die samen met onze klanten de juiste oplossing kunnen ontwikkelen.”

GHS is namelijk nog lang niet klaar. “Ondanks dat verpakkers van enkelvoudige stoffen sinds 1 december 2010 aan GHS moeten voldoen, is het nog maar net begonnen. Langzaamaan gaan de producenten en verpakkers van mengsels, wat verre weg de grootste groep is, op weg naar 1 juli 2015, want dat is de deadline waarop deze producten voorzien moeten zijn van etiketten en verpakkingen volgens GHS. Er wachten ons nog 5 drukke jaren”, zo besluit Borry Vrieling met een glimlach.

varilabel-ratags

Borry Vrieling heeft onlangs in een exclusief video-interview met PackOnline.nl al uitgebreid verteld over GHS. Klik hier om dat video-interview met alle achtergrondinformatie te bekijken.

Voor meer informatie:
Varilabel Europe
Techniekweg 1A
3481 MK Harmelen
T +31 (0)348 56 00 77
F +31 (0)348 55 74 76
www.varilabel.nl
info@varilabel.nl