HomeMaterialenVerpakkingsmaterialenRAJA blijft innoveren met alternatieven van papier

RAJA blijft innoveren met alternatieven van papier

De RAJA Group versterkt verder zijn aanbod van milieuvriendelijke verpakkingen en lanceert weer verschillende vernieuwende producten, volledig gemaakt van papier. Het meest opvallende hierbij zijn papieren opvulchips, een prima alternatief voor conventionele chips van polystyreen of zetmeel. De chips combineren de beste eigenschappen van andere opvulmaterialen en zijn bovendien 100% duurzaam.

Het grote voordeel ten opzichte van traditionele opvulchips is dat deze nieuwe variant eenvoudig te recyclen is samen met het gewone papier en karton. Dat maakt het voor de eindklant erg duidelijk hoe hij het correct kan sorteren. De opvulchips zijn bovendien zeer sterk waardoor producten uitstekend beschermd zijn tijdens het transport.
Voor veel webshops is duurzaamheid uitgegroeid tot een topprioriteit. Om aan die groeiende vraag te voldoen, gaan de experten van de RAJA Group voortdurend op zoek naar nieuwe producten en mogelijkheden. Zo introduceerden ze in het verleden al papieren tape. Nadien volgden er nog vele andere, allemaal uit papier of karton, zoals verzendzakken, rekfolie, omsnoeringsband, en zelfs noppenfolie.

Met de lancering van deze papieren opvulchips wil de RAJA Group haar Europese klanten de mogelijkheid bieden om volledig te verpakken met 1 mono-materiaal, in dit geval dus papier. Dat maakt het recyclageproces achteraf een stuk eenvoudiger en ’zuiverder’, wat een belangrijke stap is in het creëren van een circulaire economie. Op deze manier kunnen we er samen voor zorgen dat de verpakkingen van vandaag als grondstof dienen voor de verpakkingen van morgen.

“Bij de RAJA Group gaan we voortdurend op zoek naar nieuwe oplossingen om te kunnen verpakken met mono-materialen. Dankzij de inspanningen van onze aankoopteams hebben we de afgelopen jaren al tal van innovaties op de markt kunnen brengen. Conventionele verpakkingsmaterialen kregen daarbij een volwaardig milieuvriendelijk alternatief. Met de papieren opvulchips zetten we hierin weer een nieuwe grote stap”, aldus Wim Gielis, Product Program Manager RAJA Benelux.

www.rajapack.nl