HomeNieuwsBedrijven en personenQuik's is continu bezig met ontwikkeling van nieuwe producten en concepten

Quik’s is continu bezig met ontwikkeling van nieuwe producten en concepten

Wat komt er precies kijken bij de productie van aardappelproducten? Sarie werkt sinds augustus 2019 bij Quik’s Potato Products als bevlogen QC-medewerker. “Het is prachtig om met zoveel verschillende disciplines te werken aan het perfecte eindproduct. Als QC’er loop ik de hele dag door de fabriek. Ik werk als helikopter maar sta ook met twee voeten in de klei.”

Quik’s Potato Products heeft het BRC certificaat met A status. Om dat te behouden is veel werk te doen. “Communicatie is de sleutel in mijn werk. Ik loop dagelijks door de fabriek en schakel met alle afdelingen waaronder de wasserij, productie, inpak, expeditie en bedrijfsbureau. De kwaliteitsrol is fantastisch, het overstijgt dit allemaal. Is er verbetering mogelijk op het gebied van kwaliteit, voedselveiligheid en hygiëne, dan spreek je daar collega’s op aan. Als QC’er ben ik de helikopter van het bedrijf. Ik kijk continu naar stappen binnen het proces. Ik kijk of de aardappel goed door het proces gaat en alles volgens procedure verloopt. Gaat alles goed, veilig en hygiënisch?”

Als team houdt men zich bij Quik’s Potato Products continu bezig met ontwikkeling van nieuwe producten en concepten die voldoen aan de verwachtingen van klanten of deze zelfs overtreffen. Niet gek dus dat er veel projecten lopen. “Mijn collega’s verzorgen de proefmonsters maar ik ben dan wel zo nieuwsgierig om vast even mee te kijken. Wat is er nieuw, wat kan ik op korte termijn verwachten in de fabriek? Ik doe vervolgens de testrun in de praktijk. Kan het wel wat we willen? Hoe gaan we het praktisch vormgeven? Zijn er nieuwe ingrediënten dan check ik of er aanpassingen nodig zijn in het proces.”

www.quiks.nl