HomeNieuwsQbig Packaging ontwerpt verpakking voor grote hoeveelheden water

Qbig Packaging ontwerpt verpakking voor grote hoeveelheden water

qbig-logoQbig Packaging uit Loosdrecht heeft een verpakking ontworpen die geschikt is voor grote hoeveelheden water. Het bedrijf is gespecialiseerd in innovatieve kunststofzakken voor vloeistoffen met een inhoud van 250 tot 1.000 liter. Jaap Sondaar van Qbig Packaging verklaart dat water lastig te verpakken is. Door de neutrale smaak is water zeer gevoelig voor vervuiling. Een flexibele verpakking bestaat normaliter uit de kunststof PE. Deze stof geeft echter smaak af aan water.

Mineraalwater wordt in de regel gezuiverd met ozon, en die stof versterkt het proces van smaakafgifte. Daardoor zijn kunststof zakken vaak ongeschikt voor water. De kunststof PET is wel geschikt. Het probleem met PET is dat het rigide is, en dat veroorzaakt een te grote foliedikte. PET kan echter wel in de vorm van laminaat worden gedrukt, en daarbij kan het worden gecombineerd met PE.

Bij PET/PE laminaat zit de laag PET aan de buitenkant van de verpakking. Qbig draait het om: bij PET-Inside zit de laag PET aan de binnenkant. Alle gangbare sealmachines kunnen Pet-Inside zakken produceren. Qbig heeft echter internationale patentaanvragen ingediend voor de ruim 30 manieren waarop PET aan de binnenkant van het laminaat is te krijgen.

Bron: MD Weekly (gebaseerd op: Verpakkingsmanagement)