HomeMachinesEtiketteren en printenPrinters van Kortho zijn ongevoelig voor zwaar of wisselend gebruik

Printers van Kortho zijn ongevoelig voor zwaar of wisselend gebruik

Hi-Res Piëzo printers met gesloten inkthouders zoals flessen of bussen zijn zeer gevoelig voor atmosferische veranderingen. Als de omgevingstemperatuur bijvoorbeeld al een paar graden verandert ontstaat er in de inktcontainer snel over- of juist onderdruk. Het gevolg is een lekkende printer of juist een kop die niet genoeg inkt krijgt om goed te printen. Sinds het jaar 2000 zijn de Piëzo inkjets van Kortho echter uitgerust met een beproefd en drukloos Freeflow inktsysteem. “Dit systeem is open waardoor de interne druk altijd gelijk is aan die van de productieomgeving. Een X-series print daardoor zelfs in de zwaarste, meest veranderlijke omstandigheden gewoon onverstoorbaar door.”

Een tweede voordeel van het Freeflow inktsysteem is dat er geen pompen, ventielen of kleppen nodig zijn. “De inkttank staat in directe capillaire verbinding met de kop waarbij deze zelf constant de exact benodigde hoeveelheid inkt aanzuigt. Naast dat pompen en ventielen duur zijn, zijn het ook onderhoudsgevoelig slijtdelen. Het niet hoeven gebruiken ervan maakt de printer dus niet alleen goedkoper, maar ook compleet onderhoudsvrij. Tot slot krijgt de kop hierdoor ook geen inkt onder geforceerde druk naar zich toe gepompt. Hierdoor gaat de printkop tot zes keer langer mee dan in een systeem waar wel de kop wel onder druk inkt ontvangt.”

Waar andere printers alleen functioneren met de eigen bijbehorende software, laat Kortho de softwarekeuze volledig aan u. “Feitelijk zijn alle Kortho printers dan ook ‘gewoon' industriële PC’s met een printkop eraan. Elk denkbare software, connector of communicatieprotocol wordt plug & print ondersteund. Het gebruik van de gratis labelontwerp en management software op de 20” touchscreen controller is dus volledig optioneel. Hierdoor kunt u altijd en objectief de best geschikte software en aansturing kiezen voor uw applicatie. Een Kortho printer past zich aan uw codeerwens aan en niet andersom.”

www.kortho.com