HomeMachinesEtiketteren en printenPrint en apply oplossing Avery Dennison levert Bakkersland 90% tijdbesparing op

Print en apply oplossing Avery Dennison levert Bakkersland 90% tijdbesparing op

avery-bakkersland-5

Bakkersland in het Limburgse Sevenum bakt dagelijks duizenden broden en kadetten plus zo’n 20.000 Limburgse vlaaien. Het in ploegendienst uitgevoerde bak- en verpakkingsproces gaat onafgebroken door en vereist dan ook snelheid en precisie in iedere fase van de productielijn. Elke afnemer wenst een eigen etiket met zijn eigen kleuren, maar ook wat betreft afmeting en plaats van aanbrengen heeft ieder zijn eigen voorkeur. De print-oplossingen van Avery Dennison bij Bakkersland Sevenum hebben geleid tot minder stilstand in de productielijn en minder verspilling.

Achtergrond

bakkersland-logoBakkersland is een dynamisch concern met 17 bakkerijen en ruim 2.200 vakmensen. Dagelijks leveren zij tienduizenden bakkersproducten in zowel Nederland als in 20 andere landen. Met zijn brede assortiment is Bakkersland actief op elke deelmarkt van de bakkerijsector: dagvers brood, specialiteiten, winkel-afbak, thuis-afbak en gebak. Om tegemoet te komen aan de wensen van de klanten, vereist het verpakkings- en labelelement in de leveringslijn dan ook snelheid en precisie. De verpakkingslijn van Bakkersland Sevenum is zeer complex door de vele productiewisselingen. Iedere klant heeft individuele labelbehoeftes en ieder product heeft verschillende houdbaarheidsdata.

De uitdaging

Voor de implementatie van de oplossing van Avery Dennison gebruikte Bakkersland Sevenum voorbedrukte labels. Doordat er grote delen van het magazijn gereserveerd waren voor alle verschillende klantlabels, was dit geen ideale situatie. Het was niet kostenefficiënt en leidde vaak tot verspilling door een te grote voorraad. Het werken met voorbedrukte labels leidde ook tot efficiëntieproblemen, productielijnen moesten stopgezet worden om de labels handmatig te wisselen. Doordat er vaak gewisseld werd, kon het voorkomen dat producten verkeerd gelabeld werden. De experts van Avery Dennison zijn gevraagd om een intern onderzoek uit te voeren van de productlijnefficiëntie. Een analyse te maken om te zien waar de print en apply technologie, samen met een digitaal management- en controlesysteem, de verspilling kon verminderen en de productiviteit verhogen.

Op zoek naar de beste oplossing

avery-bakkersland-4Na de audit van de productiewerkzaamheden, heeft Avery Dennison een print en apply oplossing geïnstalleerd gebaseerd op een master/slave ALX 924 systeem. Hiermee is Bakkersland Sevenum in staat om variabele informatie (bedrijfsnaam, productinformatie, barcodes) te printen ‘op verzoek’, om te voldoen aan de specifieke labelwensen van haar klanten. Dure voorbedrukte labels zijn overbodig geworden en een verhoging van de flexibiliteit en productiviteit in de korte productielijnen zal te zien zijn. Met de systemen van Avery Dennison is er geen stilstand door het wisselen van de labelrollen. Het master/slave systeem is gebaseerd op 2 print & apply machines in de lijn. Als de ene unit actief is, kan de andere alvast gereed worden gemaakt voor de volgende taak. De productiviteit en uptime wordt hierdoor gemaximaliseerd. De ALX 924 oplossing is volledig geïntegreerd in de productielijn en is in staat zelfs de hoogste snelheid van de lopende band te volgen. Wederom een maximalisatie van de productiviteit. Met deze oplossing heeft Bakkersland Sevenum haar labelvoorraad kunnen minimaliseren en de noodzaak om labels te wisselen bijna uitgebannen. Nieuwe labels kunnen vooraf geprogrammeerd worden via een centrale digitale control terminal. Belangrijke labelinformatie, zoals merk, wettelijke gegevens en houdbaarheidsdatum kunnen nu voor ieder product worden opgeslagen in een centrale database en opgeroepen worden door de gebruiker wanneer gewenst. De overgang van voorbedrukte labels naar het gecombineerde print & labelsysteem en ethernet beheerd systeem van Avery Dennison heeft nu al geleidt tot:

  • 40% vermindering voorraadkapitaal labels
  • 70% vermindering downtime in de productie door labelwissels
  • 20% vermindering afval van voltooide producten door gebruikersfouten
  • 90% vermindering tijd productlijnwisselingen

avery-logo“Na een interne audit door Avery Dennison, hebben wij gekozen voor hun ALX 924 technologie. Het voldeed aan al onze wensen en eisen. We zijn vooral tevreden over de labelflexibiliteit die de print & apply machines bieden. We hebben direct een capaciteitsoverschot geconstateerd doordat het vullen en labellen van de dozen nu veel sneller gaat. Dit capaciteitsoverschot is inmiddels ingevuld door meer afnemers te bedienen. In de toekomst hopen we de Avery Dennison machines te installeren in al onze productielijnen”, aldus Henri Simons, Bakkerijmanager Bakkersland.

avery-bakkersland-1

Kijk voor meer informatie op www.averydennison.com.