HomeThema'sEmpack Den Bosch 2013Prins Verpakkingstechniek toont nieuwste verpakkingsmachines

Prins Verpakkingstechniek toont nieuwste verpakkingsmachines

Prins Verpakkingstechniek levert als verdeler van partner Innotech hoogwaardige verticale verpakkingsmachines voor zowel vaste producten als ook vloeistoffen zoals soepen en sauzen. Prins Verpakkingstechniek is binnenkort aanwezig op Empack Den Bosch (27 en 28 maart) op stand D307. U bent daar van harte welkom om meer over onze nieuwste innovaties te horen en te zien.

In de aardappelsector en dan met name in België volgen de nieuwe verpakkingen elkaar redelijk snel op. De Innotech Revo 3800 S is een zeer flexibele machine die het brede aanbod aan verpakkingen/materialen met hoge snelheid kan verwerken. Doypack, quadroseal, hersluitbare verpakkingen, met verschillende draagmogelijkheden, allerlei vormen in diverse materiaalsoorten zijn mogelijk.

Heeft men een zeer breed scala aan producten en wil men niet oneindig investeren in clichékosten voor folie dan kan men ook met een blanco folie werken en daarop een zgn. kopkaart plaatsen welke de verpakking uniek maakt in zowel de eigen variëteit aan producten maar ook onderscheidend is in de markt.

De machine die hiervoor is ontwikkeld , is uitgevoerd met ultra-sonore techniek waarmee de kaarten op het zakje geseald worden. Ultra-sonore techniek werkt met hoogfrequent geluid, is schoner dan de reguliere technieken en geeft meer mogelijkheden.

Het grote voordeel van deze verpakking is dat men altijd met een blanco folie kan werken om bij een productwissel enkel het magazijn van andere kopkaarten te voorzien. De kopkaarten kunnen per product bedrukt zijn waarbij tevens aan de binnenzijde nog bijvoorbeeld een recept omschreven kan worden. Uiteraard kunnen de zakjes ook met vaste stoffen gevuld worden.

Aan een grote producent van mayonaise en ketchup in Duitsland werd een jaar geleden een machine verkocht in een ‘high care' omgeving. Deze producent kreeg een kwaliteitsaudit van haar afnemer, een bekende fast-food keten, waarna meer productie bij deze klant werd ondergebracht omdat de verpakkingsmachine aan een dergelijke hoge norm voldeed. De klant kon hierdoor direct 2 machines bij aanschaffen.

Voor producten welke niet verticaal afgevuld kunnen worden maar bijvoorbeeld in een schaal verpakt zijn, heeft Prins Verpakkingstechniek een horizontale verpakkingsmachine in haar pakket. Het betreffen machines van de Duitse partner Barsch. Dit zijn robuuste machines met een eenvoudige bediening en zeer geschikt voor de AGF-sector.

Empack Den Bosch 2013 – Stand D307

Kijk voor meer informatie op www.prinsverpakkingstechniek.nl of stuur een e-mail naar sales@prinsbv.nl.

Bron: AGF.nl