HomeNieuwsPrins Verpakkingstechniek ontwikkelt nieuwe verpakkingslijn voor waspeen

Prins Verpakkingstechniek ontwikkelt nieuwe verpakkingslijn voor waspeen

De eerste maanden van 2017 stonden voor Prins Verpakkingstechniek in het teken van diverse mooie dingen, maar het project dat het bedrijf mocht ontwikkelen voor Waspeencentrum Katwijk sprong daar wel uit. Speciaal voor Waspeencentrum Katwijk heeft Prins Verpakkingstechniek namelijk met diverse anderen een geheel nieuwe state-of-the-art was-, polijst- en verpakkingslijn ontwikkeld. Prins Verpakkingstechniek werd in het project gevraagd het verpakkingsdeel voor zijn rekening te nemen.

In de eerste vergaderingen kwam al snel de visie van Mart Ouwehand, mede-eigenaar van Waspeencentrum Katwijk, naar voren. Op de huidige locatie aan de Doornweg zou er een afgesloten ‘high care'-afdeling ontwikkeld moeten worden voor het wassen, polijsten en verpakken van de waspeen op het hoogste niveau. Met deze boodschap zijn de engineers van Prins Engineering aan de gang gegaan. Verdere belangrijke uitgangspunten voor deze nieuwe verpakkingslijn waren hygiëne en gemak. Deze wensen zijn goed terug te vinden in het bordes en de op- en afvoerband die speciaal op maat is gemaakt.

Zo beschikt het bordes onder andere over een wasbord en een speciale aansluiting voor het extra gemakkelijk en grondig reinigen van de door Prins Verpakkingstechniek geleverde multihead weger zonder dat de Inno-Tech daar teveel hinder van ondervindt. Om deze verpakkingslijn compleet te maken is het laatste station waar de verpakte waspeen doorheen gaat een combinatie metaaldetector en checkweger om vervolgens in de doos verpakt te worden. De oplevering van de betreffende lijn is inmiddels gedaan en draait naar alle tevredenheid.

Kijk voor meer informatie op www.prinsverpakkingstechniek.nl.