HomeThema'sEmpack Den Bosch 2011"Prins Verpakkingstechniek marktleider verticale verpakkingsmachines voor aardappelen"

“Prins Verpakkingstechniek marktleider verticale verpakkingsmachines voor aardappelen”

prins-aardappelhoeve-1

Prins Verpakkingstechniek is sinds 1979 specialist in wegen, doseren en verpakken van levensmiddelen. De apparatuur en diensten die geleverd worden, kunnen verdeeld worden in de volgende productgroepen: multihead wegers, (speciale) lineaire wegers, verticale verpakkingsmachines, horizontale verpakkingsmachines, checkwegers, kartonneerlijnen en engineering/constructies.

prins-logoMet eigen productielocaties in Veenendaal (weegapparatuur en constructies) en in Duitsland (Innotech verpakkingsmachines) met daarbij de specialistische kennis van diverse vaste partners waaronder Barsch (horizontale flow-wrappers) kunnen zowel stand-alone machines als ook complete fabrieksinrichtingen geleverd worden. Een eigen serviceteam reviseert en onderhoud de machines wereldwijd. De producten die verwerkt worden variëren van verse aardappelen, diepvries friet tot soepen, sauzen, groente, snoepgoed en vis. Ook non-food producten zoals bijvoorbeeld speelgoed of chemische producten is reeds door Prins gedaan. De machines vinden hun weg in de meest extreme omstandigheden zoals zeer natte of koude omgevingen of juist zeer stoffige.

prins-aardappelhoeve-2

Een belangrijke markt is en blijft echter altijd de AGF-industrie en dan met name, vooral de laatste jaren, de aardappelindustrie. Prins Verpakkingstechniek ontwikkelde met dochteronderneming Innotech GmbH een verticale verpakkingsmachine welke uniek is in zijn soort. De machine is sneller dan elke andere in de markt en zeer flexibel inzetbaar wat betreft verschillende vormen van verpakking. Of het nu vlakke zakken, blokbodems, met of zonder handvat, PE of combinaties van PE/net zijn, de machine kan het verwerken. Zelfs magnetronverpakkingen zijn mogelijk. In België, een aardappelland bij uitstek, is Prins zelfs veruit marktleider op het gebied van verticale aardappelverpakkingsmachines.

Speciaal voor aardappelen en uien ontwikkelde Prins daarom ook een multihead-weger die perfect past bij de snelle verpakkingsmachine. Het originele ontwerp is reeds van meer dan 10 jaar terug maar is in 2008 op een groot aantal punten verbeterd. De machine is compact dus heeft weinig valwegen, snel om de verpakkingsmachine te kunnen volgen en dusdanig uitgevoerd dat vastvallen van product voorkomen wordt. Met de combinatie weger en verpakker uit één hand heeft de klant het voordeel, niet het zo bekende verleggen van problemen tijdens synchronisatie- of capaciteitsproblemen bij levering door verschillende leveranciers mee te moeten maken. Eén totaalleverancier voor uw oplossing, daar staat Prins verpakkingstechniek voor.

prins-weger

Empack Den Bosch 2011 – Stand D1000

Voor meer informatie:
Jan Strijbos
Prins Verpakkingstechniek
Storkstraat 35
3905 KX Veenendaal
T (0318) 56 58 80
F (0318) 56 57 91
www.prinsverpakkingstechniek.nl
sales@prinsbv.nl

Bron: AGF.nl