HomeNieuwsVerpakkingenPringles vervangt iconische verpakking door papieren koker

Pringles vervangt iconische verpakking door papieren koker

Pringles heeft de iconische verpakking veranderd, zodat klanten deze gemakkelijker kunnen recyclen. De nieuwe koker is gemaakt van gerecycled papier en heeft een papieren basis, waardoor klanten hem direct in de prullenbak thuis kunnen gooien. Het plastic deksel kan ook worden gerecycled.

Het vernieuwde ontwerp zal vanaf deze week exclusief verkrijgbaar zijn in Tesco-winkels en online, voordat het eind 2024 naar andere supermarkten wordt uitgerold. De kokers zijn ook te vinden in One Stop-winkels, onderdeel van Tesco Group.

Voorheen bevatte de verpakking – die oorspronkelijk in de jaren zestig op de markt kwam – een stalen basis. Pringles zegt dat het het nieuwe ontwerp heeft getest om er zeker van te zijn dat de chips nog 15 maanden vers blijven.

Chris Silcock, algemeen directeur van Kellanova, het bedrijf dat eigenaar is van Pringles, zei: “We weten dat mensen hun impact op de planeet willen verminderen en het is onze verantwoordelijkheid om de recycleerbaarheid van onze verpakkingen te verbeteren. We hebben hard gewerkt om een recyclebare papieren Pringles-koker te ontwikkelen en te testen en we hebben aanzienlijk geïnvesteerd in nieuwe technologie om onze fabrieken in staat te stellen deze te produceren. Het is niet alleen breed recyclebaar, maar het houdt de chips ook vers en smakelijk en beschermt ze tegen breuk, wat helpt om voedselverspilling tegen te gaan.”

Claire Lorains, Tesco Group Sustainability and Quality Director, zei: “We willen het voor onze klanten nog gemakkelijker maken om te recyclen, dus we zijn verheugd om hen op een duurzamere manier een product te bieden waar ze van houden. Voor onze eigen merkproducten, waarvan we de verpakking niet kunnen verwijderen, zorgen we ervoor dat deze recyclebaar zijn, en moedigen we onze merkleveranciers actief aan om hetzelfde te doen.

“De nieuwe op papier gebaseerde Pringles-koker van Kellanova demonstreert de tastbare milieumogelijkheden die er bestaan op het gebied van voedselverpakkingen die werken voor klanten en de planeet. We hopen dat andere leveranciers soortgelijke stappen zullen ondernemen om de verpakking van alle producten die we verkopen te verbeteren.”

Paul Sanderson, CEO van de Recycling Association, zei: “Het heeft veel onderzoek en ontwikkeling gekost om een volledig op papier gebaseerde koker te realiseren met een papieren uiteinde dat de Pringles-chips net zo vers houdt als voorheen. Het is een fantastisch voorbeeld van wat er kan worden bereikt als fabrikanten besluiten dat ze verpakkingen willen maken die voor de consument gemakkelijk te recyclen zijn. Ik hoop dat anderen het voorbeeld van Pringles volgen om ons allemaal dichter bij een circulaire economie te helpen komen.”

www.kelloggs.co.uk