HomeThema'sMacropak 2012Primeur van Breda Packaging: Unipack 4 met Scara robot voor SRP

Primeur van Breda Packaging: Unipack 4 met Scara robot voor SRP

Breda Packaging is al meer dan 50 jaar gespecialiseerd in het ontwerpen en produceren van klant-specifieke machines voor het inpakken van zowel Amerikaanse vouwdozen, wrap-around dozen en display trays. Op de Macropak 2012 te Utrecht presenteerde het bedrijf haar vernieuwde Unipack 4 dozenopzetter en -sluiter gecombineerd met een Scara robot voor het inpakken van SRP verpakkingen.

Fast Moving Consumer Goods

Deze eindverpakkingsmachine is volgens Breda de oplossing voor het inpakken van zowel vormvaste als semi-flexibele FMCG’s binnen de voedingsmiddelen industrie zoals potten, bussen, blikken, doosjes, kuipjes, stazakken, flowpacks, gesealde trays en dieptrekverpakkingen.

SRP verpakkingen

In combinatie met de Unipack 4 dozenopzetter en -sluiter met Scara robot is het nu ook mogelijk om naast wrap-around dozen met tussenvel, ook twee-delige verpakkingen zoals display trays met (inwendig) deksel te verpakken. Dit type display tray valt onder het zogenaamde Shelf Ready Packaging en is interessant voor producenten van voedingsmiddelen die leveren aan discount supermarkten waar de transportverpakkingen direct in de schappen worden geplaatst.

Aandachtspunten

Tijdens de ontwikkeling van de machine is specifiek aandacht besteed aan de volgende punten:

  • Snelle en eenvoudige formaatwissels
  • Geschikt voor diverse transportverpakkingen
  • Goed toegankelijk en reinig baar
  • Minimaal benodigd vloeroppervlak
  • Verlaging van het totale energieverbruik

Kijk voor meer informatie op www.bredapackaging.nl of stuur een e-mail naar info@bredapackaging.nl.