HomeNieuwsPresswood introduceert nieuwe kostenbesparende pallet

Presswood introduceert nieuwe kostenbesparende pallet

Presswood in Ermelo heeft aan de inmiddels 32 jaar bestaande Presswood-productlijn twee nieuwe pallets toegevoegd. Het betreft de types F8LF5 en F10-4 waar de R&D afdeling van het bedrijf meer dan een jaar aan heeft gewerkt. Het resultaat zijn pallets, die lichter in gewicht en nog efficiënter stapelbaar zijn. Bovendien hebben ze een zeer laag vochtgehalte van 4%. De nieuwe types zijn ISPM-15 proof en daardoor geschikt voor exportgebruik. De F8LF5 en de F10-4 komen in februari 2012 op de markt.

Het type F8LF5 heeft net als alle andere F8 types een afmeting van 1200 x 800 mm (europallet formaat). Het eigen gewicht van deze pallet bedraagt slechts 9,5 Kg en de draagkracht komt rond de 750 Kg uit. Het tweede nieuwe type Presswood pallet, de F10-4, heeft een afmeting van 1200 x 1000 mm (industrie formaat) en een eigen gewicht van 13,5 Kg.

Beide pallets hebben dezelfde specifieke eigenschappen als alle Presswood pallets: ronde hoeken voor het makkelijk verwerken van rekwikkelfolie en een doordachte vorm van nestbaar stapelen waardoor er maar liefst 60 pallets in 1 stapel passen. Het plaatsbesparende effect levert een enorm transportvoordeel op. In een volle vrachtwagen van 33 palletplaatsen passen 495 houten pallet van het formaat 1200 x 800 mm. Met de nieuwe F8LF4 kan men maar liefst vier keer zo veel pallets vervoeren. In een standaard vrachtwagen van 33 palletplaatsen passen 1.980 Presswood pallets. De besparing in transportkosten betekent ook winst voor het milieu. Overigens zijn alle Presswood pallets voorzien van het PEFC-keurmerk, het predicaat voor duurzaam produceren!

Kijk voor meer informatie op www.presswood-pallets.nl.

Bron: AGF.nl