HomeMachinesPrimair verpakkenPresa blogt over voordelen van verpakken onder beschermende atmosfeer

Presa blogt over voordelen van verpakken onder beschermende atmosfeer

Voedingsmiddelen bederven snel door toename van de bacteriën in het product. Een goede manier om dit proces te vertragen, is door te verpakken onder beschermende atmosfeer. Andere benamingen voor deze techniek zijn: verpakken onder gewijzigde atmosfeer, Modified Atmosphere Packaging (MAP) of gasverpakken.

Bij gasverpakken voegt verpakkingsmachine tijdens het verpakkingsproces een inert gas toe aan het product, zoals koolstofdioxide (CO2), stikstof (N2), zuurstof (O2) of een mengsel van gassen. Door het toevoegen van deze gassen in de verpakking wordt de aanwezige lucht verdreven. Het gasmengsel komt dus in de plaats van de ‘gewone’ lucht, waarna de verpakking wordt gesloten. Het gebruikte gasmengsel wordt nauwkeurig afgestemd op het product. Doordat elk gas zijn eigen bacterieremmende werking heeft, verlengt de houdbaarheid van het verpakte product.

Maar wat is MAP exact? Wat zijn de voordelen ervan? En welke producten zijn geschikt om op deze wijze te verpakken? Wat is verpakken onder beschermende atmosfeer of gasverpakken (MAP)? Lees het in een blog van Presa, dat enige tijd geleden in zee is gegaan met GKS Packaging als distributeur voor hun verticale verpakkingsmachines in België en Luxemburg.

Lees verder