HomeMaterialenVerpakkingsmaterialenPregis investeert in verdere ontwikkeling meerlaagse PE-folies

Pregis investeert in verdere ontwikkeling meerlaagse PE-folies

Pregis, een toonaangevende wereldwijde producent van beschermende verpakkingsoplossingen, kondigt een investering van meer dan 10 miljoen euro aan om de technologie en productiefaciliteiten van meerlaagse PE-folies verder te ontwikkelen in haar vestiging in Heerlen. Deze investering ondersteunt Pregis' streven om voortdurend zeer geavanceerde duurzame oplossingen voor de verpakkingsindustrie aan te bieden.

De nieuwe extrusietechnologie zal Pregis in staat stellen om ‘dunne' PE-folie met een hoog rendement en uitstekende prestaties te ontwikkelen en te produceren voor gebruik met de Pregis AirSpeed opblaasbare luchtkussensystemen voor zowel ‘void fill' als ‘Hybrid Cushioning' verpakkingsoplossingen. Voor de folies zullen gerecycleerde post-consumer materialen worden gebruikt, wat efficiëntere en duurzamere verpakkingsoplossingen oplevert. Bovendien omvat de investering technologie om intern en extern plastic te recyclen, waardoor afval verder wordt verminderd en circulariteit wordt gestimuleerd.

In combinatie met de opening van haar papierverwerkingsfaciliteit in Born in 2021 en de recente opening van het Pregis IQ innovatiehoofdkantoor in Eindhoven vorige maand, blijft Pregis investeren in het leveren van verpakkingsoplossingen om te voldoen aan de milieudoelstellingen van haar klanten, waaronder meer ontwerpen voor circulariteit en een kleinere CO2-voetafdruk.

Door de voortdurende ontwikkeling van haar portfolio van verpakkingsoplossingen, kan Pregis de juiste functionele en duurzame oplossingen bieden voor haar klanten, door in te spelen op hun behoeften met haar uitgebreide lijn van AirSpeed opblaasbare luchtkussensystemen, Easypack papiersystemen en Sharp in-line verpakkingsoplossingen.

“Met de nieuwste technologieën kunnen we betere oplossingen blijven ontwikkelen die voldoen aan de verpakkings- en duurzaamheidsbehoeften van onze klanten, terwijl ze ook onze missie ondersteunen om de impact op het milieu te verminderen en de Pregis 2K30-milieudoelstellingen te ondersteunen, evenals onze verbintenis als ondertekenaar van de The Climate Pledge”, aldus Conré Oostrom, President, Pregis Europe. “Deze recente investeringen zijn een bewijs van onze inzet en onze voortdurende focus om te Beschermen, Behouden en Inspireren door de ontwikkeling van groenere producten en processen.”

Pregis zet zich in om beschermende verpakkingsopties te bieden die geschikt zijn voor specifieke toepassingen, zodat bedrijven over de hele wereld erop kunnen vertrouwen dat zij hun verantwoordelijkheid en verplichtingen ten aanzien van het milieu nakomen.

www.pregis.com