HomeNieuwsBedrijven en personenPregis investeert in innovatiecentrum voor beschermende verpakkingen

Pregis investeert in innovatiecentrum voor beschermende verpakkingen

Pregis, een wereldwijd toonaangevende producent van beschermende verpakkingen, heeft in Europa geïnvesteerd in een nieuwe customer experience faciliteit met een oppervlakte van 1960 vierkante meter om een holistische oplossing te bieden voor uitdagingen op het gebied van beschermende verpakking en om kostbaar afval door beschadigde producten te verminderen.

Het nieuwe Pregis innovatie hoofdkantoor, genaamd Pregis IQ, is gevestigd in Eindhoven. Het wordt in april geopend als een demonstratie- en trainingsfaciliteit voor klanten en is ontworpen om verpakkingsmethoden te optimaliseren.

“Ons doel is om diensten met toegevoegde waarde te leveren en merkeigenaren bij te staan in hun keuze van beschermende verpakkingsmaterialen en -systemen. De focus ligt hierbij op het verlagen van de totale kosten, het bereiken van duurzaamheidsdoelstellingen en het verbeteren van de verpakkingsefficiëntie zodat de uitdagingen op het werk beter het hoofd kunnen worden geboden”, aldus Paul van Dijk, Marketing & IQ directeur, Pregis Europa. “Pregis is er altijd trots op geweest om een materiaalneutrale leverancier te zijn, gericht op het beschermen van datgene wat belangrijk is voor onze klanten. Onze uitgebreide expertise op het gebied van materiaal en apparatuur zorgt ervoor dat wij perfect in staat zijn om een oplossing te adviseren die werkelijk het belang dient van de merkeigenaar.

Als bedrijven en merkeigenaren voor uitdagingen worden geplaatst die variëren van beperkte ruimte, arbeidsuitdagingen, toegenomen vraag en de wens om te verpakken met duurzame materialen, is Pregis in staat om een klantgerichte aanpak met systeemgebaseerde oplossingen te laten zien en aan te bieden. Bij Pregis IQ kunnen bezoekers zien hoe het beschermen van producten tegen beschadiging, het minimaliseren van materiaalgebruik, verbeteren van de operationele efficiëntie, het creëren van een positieve ergonomische omgeving voor werknemers en een plezierige uitpakervaring voor klanten allemaal mogelijk is met de juiste partner.

“De verschuiving naar de groei in e-commerce betekent een toenemende mix van opdrachten, grotere complexiteit en meer verschillen bij het verpakken. Ook arbeid en seizoensinvloeden hebben effect op het vermogen van fulfillmentoperaties om aan orders te voldoen. Daarnaast valt te verwachten dat logistieke netwerk uitdagingen, gecombineerd met stijgende kosten, zullen aanhouden. Dit betekent dat er meer maatwerk en unieke oplossingen nodig zullen zijn om concurrerend te werken en klantenbinding te bereiken. Door de diensten van Pregis IQ in te schakelen, kunnen we al deze factoren in overweging nemen en zo de meest milieuvriendelijke optie aanbevelen die past in de werkwijze van de klant en tegelijkertijd meetbare voordelen oplevert”, aldus Van Dijk.

De Europese Pregis IQ is een aanvulling op de in de Verenigde Staten gevestigde Pregis IQ die sinds 2019 actief is. De uitbreiding zal Pregis helpen om zijn adviserende aanpak in Noord-Amerika en Europa te standaardiseren.

www.pregis.com