HomeNieuwsBedrijven en personenPrecia Molen blikt in film terug op haar 150-jarig bestaan

Precia Molen blikt in film terug op haar 150-jarig bestaan

Precia Molen, gerenommeerd leverancier van industriële weegapparatuur, viert dit jaar haar 150-jarig bestaan. Het begint allemaal in 1867 als Jan Molenschot een smederij begint in het Brabantse dorpje Teteringen, dat door de groei van de stad zich al snel bij Breda zou gaan voegen. Mede door de ijkwet van 1880 zet de technische ontwikkeling van weegapparatuur flink door. In de productcatalogi van Molenschot zijn dan ook steeds vaker weegbruggen te vinden.

Door de jaren heen professionaliseert het bedrijf steeds meer. Oprichter Jan Molenschot heeft het familiebedrijf steeds zelfstandig geleid. Wanneer hij in 1927 overlijdt en kort daarop de crisis toeslaat, gaat het bedrijf een moeilijke periode tegemoet. Gelukkig is de derde generatie, Jan III, in tegenstelling tot zijn vader Jan II, een weger in hart en nieren. In 1932 neemt hij op 25-jarige leeftijd het bedrijf van zijn vader over.

De ambitie van Jan III is het bedrijf weer groot te maken en zijn eerste prioriteit is om de orders binnen te halen. Met zijn niet aflatende inzet en commerciële inzicht zorgt hij ervoor dat het bedrijf weer groeit en de naam Jan Molenschot in bredere kring bekend wordt. De export heeft ertoe geleid dat de internationaal haast onuitspreekbare merknaam Molenschot hernoemd wordt tot Molen.

Het van oorsprong Nederlandse familiebedrijf Molenschot wordt in 1993 uiteindelijk onderdeel van de beursgenoteerde Franse organisatie Precia. Drie jaar later wordt de merknaam Precia Molen geïntroduceerd. De uitgebreide range van mogelijkheden wordt dan duidelijk. Bekijk hieronder het filmpje voor een uitgebreider beeld.

Kijk voor meer informatie op www.preciamolen.nl.