HomeDossiersDuurzaamheidPostNL test gebruik van herbruikbare verpakkingen bij bezorging

PostNL test gebruik van herbruikbare verpakkingen bij bezorging

PostNL en FuturumShop willen minder verpakkingsmateriaal gebruiken, minder lucht vervoeren in verpakkingen en daarmee e-commerce verduurzamen. Daarom testen de twee partijen vanaf 3 september twee maanden lang het gebruik van flexibele herbruikbare verpakkingen. De online bestellingen van FuturumShop, online shop voor wielrenners en mountainbikers, die zijn bestemd voor Zwolle en omgeving worden hierin verpakt en bezorgd.

De herbruikbare verpakkingen worden na bezorging meegenomen door de PostNL-bezorger. Eén herbruikbare verpakking kan tot 1.000 keer opnieuw gebruikt worden en daarmee leiden tot een besparing van 138 kilo karton. Dit betekent een besparing van 138 kilo CO2 . De herbruikbare verpakkingen zijn gemaakt van flexibel materiaal dat zich vormt naar het product waardoor er minder lucht in het pakket zit.

PostNL en FuturumShop testen het gebruik van herbruikbare verpakking ongeveer twee maanden lang in en om Zwolle. In deze testperiode zijn er 3 formaten verpakkingen, geschikt voor ongeveer 80 procent van de bestellingen van FuturumShop. Na afloop van de testperiode wordt getoetst bij consumenten, bezorgers en andere betrokkenen wat de ervaringen zijn geweest. Daarna wordt gekeken óf en hoe het gebruik van herbruikbare verpakkingen op grotere schaal kan worden ingezet.

Lees verder