HomeDossiersDuurzaamheidPostNL breidt foodbezorging verder uit met speciale koelbox

PostNL breidt foodbezorging verder uit met speciale koelbox

PostNL gaat voortaan zeven dagen per week foodproducten bezorgen met het speciale foodnetwerk. In zowel grote steden als buitengebieden bestellen steeds meer mensen hun foodproducten online. PostNL bezorgt voor verschillende aanbieders boodschappen, maaltijdboxen en speciaal-producten zoals vlees en sportvoeding. Sinds februari 2017 bezorgt PostNL ook de maaltijdboxen van Marley Spoon en De Krat.

Om het gemak voor consumenten te vergroten breiden aanbieders van online foodproducten het aantal dagen waarop bezorgd kan worden uit. Daarnaast ontvangen consumenten nog nauwkeuriger informatie over het bezorgmoment via de PostNL app. Het tijdvak waarbinnen PostNL bezorgt, is verkort naar 30 minuten. PostNL heeft de ambitie om de beste logistieke partij voor online food in de Benelux te worden. Daarvoor is een speciaal foodnetwerk met een eigen IT-applicatie ontwikkeld waarmee verzenders en ontvangers hun bestelling realtime kunnen volgen. Ruim 30 food-leveranciers, waaronder Ekoplaza, Marley Spoon, Hoogvliet, Sligro, De Krat, Mathijs Maaltijdbox, Ekomenu en Samen een koe kopen, bezorgen hun producten met PostNL in heel Nederland.

Foodproducten worden vervoerd in de PostNL koelbox die samen met de universiteit van Wageningen is ontwikkeld. In deze koelbox blijven de producten op de juiste temperatuur om ze vers te houden. De verzegelde koelboxen worden geopend bij de deur en daarna weer meegenomen door de bezorger. De koelboxen kunnen daardoor tot 500 keer hergebruikt worden en aanbieders van voedsel hoeven de producten niet zelf in (kartonnen) dozen te verpakken. Hierdoor wordt bespaard op verpakkingen wat het milieu ten goede komt.

Kijk voor meer informatie op www.postnl.nl.