Pooling Partners bestendigt positie als pooler en producent in Europa

Het Nederlandse bedrijf Pooling Partners is naar eigen zeggen opnieuw Europa’s nummer één pooler en producent van pallets en kisten. De netto omzet steeg met 2% naar bijna 327 miljoen euro. Het familiebedrijf breidde in 2017 opnieuw uit – onder meer in Zuid-Europa en het Verenigd Koninkrijk. Dat blijkt uit de jaarcijfers en het bijbehorende verslag over het afgelopen jaar.

Net als de hele sector staat ook de productiedivisie van Pooling Partners onder druk van de snel stijgende wereldwijde houtprijzen. De verkoopprijzen van pallets kunnen die stijging nauwelijks bijhouden. Pooling Partners verwacht dat de omzet van nieuwe pallets in 2018 weer bijtrekt naar het gewenste niveau.

Pooling Partners, dat de laatste twintig jaar transformeerde van een pure pallet-producent tot een data-gedreven, full-service logistieke partner voor bedrijven over de hele wereld, zag de concurrentie opnieuw toenemen en deed ruim een kwart meer eigen investeringen dan in 2016, onder meer in de interne auditorganisatie.

“Investeren is belangrijk om ons te blijven onderscheiden met aantoonbare kwaliteit van onze pallets en onze excellente operationele kennis, kunde en ervaring”, vertelt Ingrid Faber, Chief Executive Officer bij Pooling Partners. Vooral IT is steeds belangrijker voor de pooling-activiteiten het bedrijf. “Klanten vragen elke dag opnieuw de beste, snelste en gemakkelijkste oplossingen van ons”, aldus Faber. “Door automatisering en data beter te benutten, willen we in de toekomst nog meer maatwerkoplossingen kunnen aanbieden, voor elke sector en elk type supply chain.”

Over het geheel genomen gaat het goed met het bedrijf. “Dat bleek afgelopen jaar onder meer uit onze groei in Zuid-Europa en de oprichting van een reparatiefaciliteit in het Verenigd Koninkrijk”, aldus Faber. Reparatie en hergebruik zijn voor de komende jaren kernwoorden voor Pooling Partners. “We willen nog verder investeren in hergebruik van materialen en een voorloper blijven in de circulaire economie.”

Met het oog op de toekomst trok Pooling Partners afgelopen jaar nieuw talent aan voor cruciale posities. Ook in bestaand personeel werd fors geïnvesteerd. “Het échte verschil maken we met onze cultuur, die volledig geënt is op ondernemerschap en zakendoen”, legt Faber uit. “Dankzij deze mindset zijn we al jaren de grootste Europese aanbieder van full-service oplossingen voor pallet-pooling en de productie van houten pallets. Dat willen we blijven, met de grootste aandacht voor de klant, mensen en het milieu.”

Bekijk jaarverslag

DELEN