De meeste bestaande HDPE- en LDPE-producten van Pont Packaging kunnen worden gemaakt van zogeheten ‘biobased’ materialen. Deze vormen een duurzaam alternatief voor traditionele materialen en staan voor een meer toekomstgerichte manier van verpakken.

Biobased HDPE en LDPE hebben dezelfde technische prestaties als hun fossiele tegenhangers en kunnen net zo eenvoudig worden geïntegreerd in de recycleketen. “Gerecycled PET , bekend onder de naam rPET, heeft alle technische voordelen van nieuw PET in huis. Het is sterk, licht en eenvoudig te recyclen. Maar rPET is ook helemaal gemaakt van gerecycled materiaal. Daarmee is het een slimme keuze voor verantwoorde verpakkingen.”

Pont Europe begrijpt dat duurzaamheid ons allemaal aangaat: klanten, leveranciers van verpakkingen, en merkeigenaren. “We stimuleren het gebruik van biomaterialen en van gerecyclede verpakkingen. Zo spelen we een verantwoorde rol in het behoud van ons milieu. Wij willen praktische verpakkingsoplossingen aanbieden die tegelijkertijd verantwoord zijn en resultaat leveren.”

www.ponteurope.com