Pont Packaging innoveert in verpakkingen van kunststof en glas

Onder het motto ‘aangepaste verpakkingen voor al uw producten’ zoekt Pont Packaging continu naar oplossingen en anticipeert het op toekomstige behoeften in de markt. Het bedrijf richt zich daarbij op het ontwikkelen en patenteren van verpakkingen op maat in kunststof en glas. Door te luisteren naar haar klanten en haar kennis van verschillende marktsegmenten, ontwikkelde Pont Packaging recent weer een aantal goede innovaties.

Vierkante HDPE-potten (500 en 750 ml)

Pont Packaging heeft een optimale container ontwikkeld voor het verpakken van poeders, capsules en tabletten. De brede opening maakt dat deze producten efficiënt verticaal afgevuld kunnen worden. De vierkante HDPE-pot wordt al toegepast bij klanten die wastabletten, sportvoeding en capsules produceren.

Eye-catcher in het schap

In het winkelschap vallen deze verpakkingen goed op. Ze staan in het schap mooi tegen elkaar en met een opvallend label vormen ze een echte eye-catcher. Omdat er aan vier zijden etiketten aangebracht kunnen worden, kan er optimaal gecommuniceerd worden met de consument.

‘Brandcolors’ toepassen

Standaard zijn de potten en de deksels wit, maar kunnen in elke gewenste kleur uitgevoerd worden. De keuze is aan de klant om hun eigen ‘brandcolors’ in de labels te voorzien of juist te kiezen om de containers of deksels in de eigen kleuren te laten produceren. Iedere kleur is mogelijk.

Optimaal ruimte benutten

Iedere millimeter wordt optimaal benut van het begin tot het eind van een productiecyclus. In elk stadium levert de vierkante pot een serieuze kostenbesparing. Omdozen worden optimaal gevuld, voor en na productie, logistieke eenheden zijn uniform en op het schap in de supermarkt is alle ruimte volledig benut. De vorm maakt dat er geen ruimte verloren gaat.

www.ponteurope.com

DELEN