HomeNieuwsVerpakkingenPonnath kiest voor veilige en duurzame verpakking van Sealpac

Ponnath kiest voor veilige en duurzame verpakking van Sealpac

De toegenomen consumptie van veganistisch en vegetarisch voedsel is een belangrijke trend geworden. Alleen al in Duitsland zijn er naast zeven miljoen vegetariërs en een miljoen veganisten ongeveer 17 miljoen flexitariërs die af en toe graag plantaardige vleesalternatieven consumeren.

Dit motiveert zelfs de meest gerenommeerde vleesproducenten, zoals Ponnath in Duitsland, om hun assortiment uit te breiden. Als nieuwste ontwikkeling heeft het bedrijf nu veganistisch gehakt op de markt gebracht. Het is gemaakt op basis van soja-eiwitten en andere plantaardige ingrediënten, zoals kokosvet en natuurlijke specerijen, maar verschilt qua uiterlijk, gevoel of smaak niet van traditioneel gehakt.

Ponnath koos eTray als de optimale verpakkingsoplossing voor hun nieuwe product. eTray is een gezamenlijke ontwikkeling van verpakkingsspecialist Sealpac en trayfabrikant Jaun-Neoform. De door hen ontwikkelde tray is geschikt voor gemodificeerde atmosfeerverpakkingen en bestaat uit twee componenten: een hoogwaardige kartonnen bodem, die aan beide zijden bedrukt kan worden, en een kunststof binnenlaag die puur de seal- en barrièrefunctie vervult.

Lees verder