Home Dossiers Duurzaamheid PLUS bespaart 40.000 kilo plastic per jaar door nieuwe verpakking

PLUS bespaart 40.000 kilo plastic per jaar door nieuwe verpakking

PLUS verduurzaamt vanaf volgende week de verpakkingen op de vleeswarenafdeling. De supermarktorganisatie gaat de verpakkingen kleiner maken, waardoor er 30 procent minder plastic wordt gebruikt. Op jaarbasis scheelt dit 40.000 kilo aan plastic. De supermarktorganisatie is bovendien voor het derde jaar op rij uitgeroepen tot Beste Vleeswarensupermarkt van Nederland.

Het verkleinen van de Puur van Smaak vleeswarenverpakkingen is de volgende stap die PLUS zet om minder en duurzamer te verpakken. Eerder dit jaar is de supermarkorganisatie al gestopt met het gebruik van het moeilijk te recyclen zwarte kunststof voor haar vleeswarenverpakkingen.

PLUS is wederom uitgeroepen tot Beste Vleeswarensupermarkt. Dit is gebleken uit de resultaten van het vleeswarenonderzoek 2019 van GfK, uitgevoerd in opdracht van Stegeman. In 2017 en 2018 mocht de supermarktorganisatie de prijs ook al in ontvangst nemen. In het onafhankelijke onderzoek is gevraagd naar de mening van consumenten over de vleeswarenafdeling van hun supermarkt. Zij beoordeelden onder andere de netheid van de afdeling, de kwaliteit van het assortiment en de deskundigheid van het personeel. PLUS heeft overall de hoogste score behaald en blinkt vooral uit in de kwaliteit van de producten, de ruime keus en voldoende voorraad.

www.plusretail.nl