HomeMachinesEtiketteren en printenPlukon kiest voor digitalisering en hoge snelheid met Espera

Plukon kiest voor digitalisering en hoge snelheid met Espera

Voor volautomatische weeg- en etiketteertechniek vertrouwt Plukon naast de klassieke Espera machines op de nieuwe generatie Espera Nova weeg-en etiketteermachines. Deze overtuigt met unieke machinefuncties en met digitale technologieën.

Aangepast aan de productdiversiteit in de fabriek kunnen alle Espera systemen zowel in controleweger bedrijf als met klassieke gewicht-prijs etikettering de verpakkingen wegen en etiketteren. Met maximaal 140 verpakkingen per minuut bereikt de nieuwe Nova-generatie een etiketteernauwkeurigheid van +/- 1 mm. Zelfs grote etiketten kunnen nauwkeurig op een productverpakking worden aangebracht en dit zowel voor het etiket aan de bovenkant als voor het etiket aan de onderkant van een verpakking.

Bij het wisselen van product past de printerpositie en de positie van de productcentrering zich automatisch aan. Dit maakt een soepele en snelle overgang van verschillende verpakkingsformaten en etiketposities mogelijk. Als de instellingen eenmalig aan een product worden toegewezen en in het productprogramma worden opgeslagen, worden de instellingen volledig automatisch doorgevoerd. Dit bespaart enerzijds tijd bij productwisselingen, maar verhoogt anderzijds ook de proceskwaliteit in vergelijking met handmatige instellingen door het productieteam.

Naast unieke machinefuncties biedt de nieuwe Nova-generatie ook digitale functies die de dagelijkse productie vergemakkelijken. De resterende levensduur van de thermische printkop van een druksysteem wordt door de machine in real-time geanalyseerd en op het display weergegeven. Hetzelfde geldt voor de slijtage van andere componenten zoals motoren of tandriemen. Onderhoudsmaatregelen kunnen dus beter worden gepland, en stilstand tijden worden verminderd.

Voor Plukon zijn zowel de geautomatiseerde functies als de nieuwe digitale tools een absolute meerwaarde voor de productie. Immers, naast de betrouwbaarheid en levensduur van machines is ook de reductie van stilstand tijden een belangrijke factor voor operationeel succes.

www.espera.nl