Home Machines Primair verpakken Plastifran verpakt miljoenen oormerken voor koeien en varkens per jaar

Plastifran verpakt miljoenen oormerken voor koeien en varkens per jaar

Plastic oormerken voor koeien en varkens. Het is niet de eerste toepassing van een verticale vorm-, vul- en sluitmachine waar je aan denkt, maar ook deze producten moeten worden verpakt. Plastifran in het Noord-Brabantse Bladel produceert al ruim 12,5 jaar oormerken. Deze kwalitatief hoogwaardige oormerken zijn verkrijgbaar in vele vormen, afmetingen, kleuren en bedrukkingen. “Het gaat om miljoenen oormerken per jaar en sinds ongeveer anderhalf jaar verpakken wij die op machines van GKS Packaging“, vertelt Bram Bruininx, Plant Manager bij Plastifran.

Er komt meer dan 100 ton materiaal per jaar bij kijken om alle plastic oormerken te produceren. En dat doet Plastifran volledig in eigen huis: van de grondstof tot het spuitgieten en het verpakken. Bram Bruininx: “Het overgrote deel van de oormerken wordt gelaserd en daarnaast kunnen ze eventueel klantspecifiek worden bedrukt. Onze klanten zitten over de hele wereld en zij moeten kunnen vertrouwen op de kwaliteit van de oormerken. Daarom werken wij enkel en alleen met A-merken, ook waar het gaat om de machines. Dat is één van de redenen dat wij voor GKS Packaging hebben gekozen.”

Plastifran heeft op dit moment in totaal drie verpakkingsmachines van GKS Packaging in gebruik. Het gaat om twee machines van het type Minipack voor het verpakken van oormerken in kleine kettingzakjes en een CP350 voor onbedrukte oormerken in bulkverpakkingen. “De machines van GKS Packaging hebben echt uitkomst geboden. Wij hadden nog niet veel ervaring met het automatisch verpakken van onze producten, maar GKS Packaging heeft ons vanaf onze eerste vraagstelling tot en met de installatie geweldig ondersteund. Tijdens dit traject werd continue met ons mee gedacht, oplossingen gezocht en adviezen gegeven. Dit heeft uiteindelijk geresulteerd in optimale oplossingen waar wij uitermate tevreden mee zijn en waar GKS Packaging trots op mag zijn”, besluit Bram Bruininx.

INFORMATIE AANVRAGEN

  Naam

  Bedrijf

  E-mailadres

  Bericht

  Type onderstaande code over
  captcha