HomeNieuwsPKF Pallets start productielijn voor kartonnen pallets

PKF Pallets start productielijn voor kartonnen pallets

pkf-logoPKF Pallets staat na de succesvolle overname van branchegenoot Hordijk Pallets op het punt een nieuwe productielijn voor kartonnen pallets op te starten. PKF is al meer dan honderd jaar gevestigd in Heinenoord en heeft sinds drie jaar een vestiging op het nieuwe industrieterrein Borchwerf in Roosendaal.

De kartonnen pallets zijn een primeur in Nederland. Twee jaar geleden verwierf PKF een minderheidsdeelneming in twee Belgische vennootschappen die op het punt stonden de kartonnen pallet te introduceren. Echter brand in het najaar 2009 gooide letterlijk en figuurlijk roet in het eten.

Na een investering van € 1 miljoen gaan de eerste kartonpallets nu de fabriek uit. Al vaker is in Europa getracht pallets van karton te maken, maar tot nu toe zonder succes.

De nieuwe kartonnen pallet lijkt qua opbouw op de traditionele houten pallet, maar is makkelijker in te zetten. Alhoewel de houten pallet in alle opzichten een bewezen goede en vooral duurzame ladingdrager is ziet PKF in de nieuwe kartonpallet voor een aantal van zijn klanten een toegevoegde waarde, met name vanwege het lage gewicht en de hygiënische eigenschappen.

Over 2009 realiseerde PKF holding met circa 100 werknemers een omzet van € 30 miljoen en een winst voor belasting van € 1,2 miljoen.

Kijk voor meer informatie op www.pkfpallets.nl.

Bron: Verpakking Totaal