HomeDossiersE-commercePizzarette zet op verzoek van distribiteur in op milieuvriendelijke verpakking

Pizzarette zet op verzoek van distribiteur in op milieuvriendelijke verpakking

Pizzarette levert een innovatief funcooking-apparaat waarmee pizza direct aan tafel wordt bereid. Op verzoek van distributeur Emerio is Pizzarette een onderzoek gestart naar het verduurzamen van de verpakkingsmaterialen voor de oven. Het onderzoek heeft aangetoond dat vormkarton de meest geschikte oplossing is. Het gevolg is dat 10.000 m3 FOAM-blokken en 1,2 miljoen plastic zakjes per jaar vervangen worden door vormkarton. Rob Smedema, de ontwikkelaar van Pizzarette maakt hiermee mooie stappen in hun duurzaamheidsbeleid.

Sinds de lancering in 2009 heeft Pizzarette aan populariteit gewonnen. De oven wordt het hele jaar door gebruikt door consumenten, maar is vooral in trek rond Pasen en tijdens de donkere avonden voor Kerstmis. Emerio werkt al meer dan 10 jaar samen met Smedema om Pizzarette te leveren aan klanten in de Benelux, Duitsland en Zwitserland. Emerio is gespecialiseerd in de ontwikkeling en distributie van huishoudelijke apparaten.

Rob Smedema licht toe: “De verpakking van de Pizzarette is van essentieel belang voor veilig transport. De koepel wordt gemaakt van terracotta of keramiek en is daardoor wat kwetsbaarder. Uit de testen is gebleken dat we de kwetsbare koepels het beste kunnen verpakken met vormkarton. Het materiaal heeft een minimale milieu-impact en biedt uitstekende dempingseigenschappen om de koepels veilig te houden tijdens het transport.”

Verpakkingen van vormkarton worden vervaardigd uit pulp of gerecyclede materialen en zijn daardoor 100% recyclebaar. Dit voldoet niet alleen aan de moderne normen voor verpakkingen, maar vermindert ook de milieu-impact doordat fabrieken minder NOx en CO2 uitstoten. Bovendien is vormkarton volledig biologisch afbreekbaar en voldoet het aan de Europese milieunormen. Ondanks de aanzienlijke investering in matrijzen, zal deze op termijn worden terugverdiend, omdat vormkartonnen verpakkingen zelfs iets voordeliger kunnen zijn dan FOAM, wat slechts een minimaal effect heeft op de totale kosten.

www.pizzarette.com