HomeNieuwsPilloPak en Schut Systems introduceren tray uit ultralicht golfpapier

PilloPak en Schut Systems introduceren tray uit ultralicht golfpapier

schut-pillopak-1

Tijdens de Bakkerijdagen in Amsterdam introduceren PilloPak en Schut Systems gezamenlijk een uniek verpakkingsconcept voor de voedingsmiddelenindustrie. Het concept bestaat uit een plano tray, geproduceerd uit ultralicht golfpapier, die m.b.v. een speciale Sprinter trayopzetmachine wordt verwerkt tot een kant en klare baktray of tot een tray voor het verpakken van koekjes, chocolade, hartige zoutjes, snacks e.d. Het concept kan een aanzienlijke kostenbesparing opleveren ten opzichte van kunststof, aluminium of kartonnen verpakkingen.

schut-pillopak-logoHet opzetten van de tray gebeurt niet door middel van lijm maar op basis van een ‘locking systeem'. Dit is een beproefd concept, beter bekend als de zogenaamde ‘sprinter' locking. De toepassing in het ultralichte golfpapier is nieuw.

Het materiaal van de tray is ultralicht maar geeft toch optimale traystabiliteit. Het materiaal kan op verschillende manieren samengesteld worden. Zo kan aan de specifieke beschermingseisen zoals vet of vochtwerendheid tegemoet gekomen worden. Omdat de tray plano d.w.z. niet opgezet, maar plat gestapeld op een pallet zonder omdozen, geleverd wordt, scheelt dit aanzienlijk in logistieke kosten. Een interessant gegeven is bovendien dat de verpakkingenbelasting op de ultralichte tray maar liefst tot 80% lager kan zijn dan op kunststof.

De trayopzetmachine is in enkelkops en dubbelkops uitvoering leverbaar, in verschillende snelheden variërend van 20 trays  tot 120 trays per minuut. Het trayformaat is bovendien eenvoudig binnen enkele minuten te wisselen. Een aardige bijkomstigheid is dat de trayopzetmachine zowel op koop als op huurbasis geleverd kan worden.

PilloPak en Schut Systems hebben een gezamenlijke stand tijdens de Bakkerijdagen in Hal 8, stand 301.

Voor meer informatie over de tray:
PilloPak
T 0313 – 676211
www.pillopak.nl
info@pillopak.nl

Voor meer informatie over de machine:
Schut Systems bv
T 0313 – 674500
www.schutsystems.com
info@schutsystems.com

schut-pillopak-2