HomeMachinesAandrijven en besturenPieter Bon neemt automatisch palletvulmachine van Feige in bedrijf

Pieter Bon neemt automatisch palletvulmachine van Feige in bedrijf

vermeulen-pieter-bon

Eetbare oliën en vetten is al sinds 1752 het veelzijdige werkgebied van Pieter Bon in Zaandam. Met meer dan tweeënhalve eeuw ervaring kent Pieter Bon de voedingsmiddelenindustrie van binnenuit. Toen het bedrijf in 1993 verhuisde naar het bedrijventerrein Zuiderhout hebben zij deze kans aangegrepen om een compleet nieuwe hoogwaardige plant op te bouwen die volledig is ingericht naar de strenge eisen van de voedingsmiddelenindustrie. Voeg daarbij de klantgerichte en kwaliteitsbewuste houding van de medewerkers en het zal duidelijk zijn dat Pieter Bon een hoogwaardige partner is voor ondernemingen bij opslag, voorraadbeheer van eetbare oliën en vetten, eventueel aangevuld met het smelten, bewerken, verrijken en deodoriseren. Daarnaast zijn hun milieubewuste tankcleaning en de eigen weegbrug belangrijke complementaire diensten. Vakkennis, technisch inzicht en flexibiliteit zijn bij Pieter Bon zover ontwikkeld dat voor opdrachtgevers unieke complete concepten kunnen worden ontwikkeld en uitgevoerd volgens speciale klant- of productspecificaties.

vermeulen-logoFeige Filling uit Duitsland heeft bij Pieter Bon een vulrobot geplaatst voor pallets met vaten of IBC’s, een type 71. Deze pallet afvulmachine werkt volautomatisch en heeft een ingebouwd camera systeem. De machine is voorzien van automatische deuren zodat het afvullen in een afgesloten ruimte plaats vindt. De machine herkent met de camera wat voor verpakkingen er op de pallet staan die afgevuld moet worden: of het nu vaten of IBC’s ziet, de machine vult de verpakkingen volautomatisch af.

De Feige vulmachine is voorzien van diverse beveiligingen om fouten bij het afvullen te voorkomen. Daarnaast is de machine in RVS uitvoering gebouwd en bij uitstek geschikt voor het afvullen van food producten.
Met deze nieuwe Feige vul installatie kan Pieter Bon nog beter inspelen op de wensen van de klant en deze vaak nog overtreffen.

Kijk voor meer informatie op www.vermeuleningenieursbureau.nl.