HomeNieuwsBedrijven en personenPiet Pannekeet van Jasa over kredietcrisis

Piet Pannekeet van Jasa over kredietcrisis

Over de bedreigingen van de kredietcrisis waar we midden in zitten horen en lezen we meer dan genoeg. Zonder het te bagatelliseren wil ik toch zeggen dat de crisis zo diep is als je zelf wilt. Als je alleen maar luistert naar de negatieve uitingen en deze voortdurend bij je binnen laat komen zonder daar kritisch over na te denken zal je jezelf automatisch meer in de slachtofferrol drukken en deze crisis ook echt als een crisis ervaren. Natuurlijk moet je niet blind zijn voor wat er om je heen gebeurt maar het tegendeel is ook waar, als je goed kijkt zie je ook in een crisistijd de mogelijkheden.

Begin 80er jaren toen ik de veiligheid van een vaste baan opgaf en startte met Pannekeet Machine Onderhoud (later Pannekeet Machine Techniek BV en nog later JASA Packaging Systems) was het ook volop crisistijd met hoge werkeloosheid, lage huizenprijzen en veel negatieve berichten. Ik heb deze en ook latere crisissen nooit als een crisis ervaren en heb altijd mijn eigen koers gevaren.

Ook bij de huidige “crisis” zullen we zelf het initiatief in handen houden en de nodige maatregelen nemen om er weer sterker uit te komen. Goed om ons heen kijken, goed luisteren naar onze klanten, slim en lean ontwerpen en produceren en onze goed gekwalificeerde after sales en onderhoud afdeling zorgen ervoor dat we dit gaan bereiken.

Bron: nieuwsbrief Jasa